Браншова асоциация извади компанията от списъка си с членовеСмартфоните на

...
Браншова асоциация извади компанията от списъка си с членовеСмартфоните на
Коментари Харесай

Искат да лишат Huawei и от microSD слот

Браншова асоциация извади компанията от листата си с членове

Смартфоните на Huawei може скоро да останат без microSD слот за карти памет (източник: Huawei)

Лавина от проблеми се стовари върху Huawei, откакто държавното управление на Съединени американски щати сложи втория по величина производител на смарт телефони в света в черния лист. Компании и организации, които имат допир с американски технологии, се причисляват към протеста на Вашингтон и заплашват съществено бизнеса на китайския колос.
още по тематиката
Поредният удар идва от браншовата организация SD Association, която извади Huawei от листата си с сътрудници. Това на процедура значи, че на китайския производител няма да бъде позволено в бъдещите си артикули да поддържа
слотове за карти памет SD или microSD.

Както и множеството от останалите компании и организации, SD Association не направи обществено изказване за глобата против Huawei. Но премахването на компанията от листата с членове на асоциацията е даже по-силно обръщение в сравнение с публично изказване.

Макар че в света на Android устройствата се следи наклонност на отвод от разширителните
слотове за microSD карти, те не престават да участват даже в по-скъпите смарт телефони. Под опасност от решението на SD Association са смарт телефоните Huawei и Honor от приблизително и начално равнище, защото нормално тези модели се доставят с дребен размер флаш памет и microSD слотът е нужен за уголемение.

Вероятно Huawei е очаквала сходно развиване на събитията, за което загатна и създателят на компанията Рей Женфей, и създаде технологията nanoSD – Huawei NM Card. За да отговори на търсенето, компанията ще би трябвало да усили производството и да понижи цените на nanoSD картите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР