Браншът очаква силен летен туристически сезон тази година. Това каза

...
Браншът очаква силен летен туристически сезон тази година. Това каза
Коментари Харесай

Областният: Редно е да се премахнат всички заведения на плажа, те са отживелица

Браншът чака мощен летен туристически сезон тази година. Това сподели Стоян Пасев, регионален шеф на Варна. По думите му все още подготовката за сезона се реализира обикновено. Очаква се да зародят компликации във връзка с заведенията по плажовете.

" Моето мнение е, че тези заведения са отживялост. Редно е да се отстранен всички заведения на плажа, само че това евентуално ще стане с новата смяна на закона. При изискване, че има направени вложения отвън плажа, не е редно на самия плаж да има заведения, там може да се предлага единствено вода и сладолед “, разяснява регионалният шеф Стоян Пасев.

По отношение на плажовете Стоян Пасев напомни, че за това лято се чака 24 плажа във Варненска област да останат без концесионери или наематели, оповестява " Фокус ".

" Една от аргументите да няма задоволително наематели и концесионери е фактът, че към момента Народното събрание не е приело измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. И това лято за най-посещаваните плажове ще се търси опция за обезпечаване на водно избавяне, като средствата, отпуснати от Министерски съвет за тези действия, са към 300 000 лв.. Миналата година водно избавяне е било обезпечено за 16 плажа в района. “ Ще се опитаме да обезпечим и плаж Централен и Южен на Камчия “, добави Стоян Пасев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР