Бранителят Венцислав Василев има близо 400 мача в професионалния футбол

...
Бранителят Венцислав Василев има близо 400 мача в професионалния футбол
Коментари Харесай

Венци Василев: Рано е да започваме да мечтаем за efbet Лига

Бранителят Венцислав Василев има близо 400 мача в професионалния футбол с екипите на Миньор Пк, Арис Лимасол, ЦСКА, Берое, Етър, ФК ЦСКА 1948. В началото на сезона 34-годишният бранител се върна в родния си клуб, с цел да помогне на " чуковете " и доста бързо се трансформира в водач и обединител на " жълто-черните ". Той се съгласи да приказва пред " Тема Спорт ", с цел да показа по какъв начин вижда бъдещето пред клуба и тима.
 До дни Миньор (Перник) ще има нов притежател
До дни Миньор (Перник) ще има нов притежател

За това разкри кметът на града

Венци, тежка бе есента за Миньор...

- Да, минахме през доста сложен срок. Не мисля, че резултатите отговорят на опциите ни, само че всичко има своето пояснение. Явно катаклизмите повлияха и на представянето на терена. Смятам, че тимът и треньорите демонстрираха геройство, темперамент и отдаденост към Миньор. Надявам се неприятното да е зад тила ни и да предстоят по-добри дни за клуба. Знаете, че имаме много прочувствени почитатели, които заслужават повече наслади.

Визираш промяната на собствеността?

- Да, въпреки че на нас никой нищо публично не ни е споделил. Всъщност
Абитуриентски мъжки костюми
при нас ножът бе опрял до кокала и в този момент се появява вяра. Въпреки това приканвам всички, които обичат Миньор, да бъдат умерени в фантазиите си. Все отново знаем, че това са сложни процеси, които лишават време и считам, че е рано да започваме да мечтаем за А група. Това го споделих и на наши почитатели, които ми звъняха по телефона и въодушевено ми обясняваха по какъв начин ще се борим за промоция. Всеки мач ще излизаме за победа и да забележим какво ще стане.

Да, само че и кметът Владимиров показа, че новите притежатели са декларирали готовността още тази година да се нападна Първа лига?

- Звучи доста хубаво, само че за задачата би трябвало по-добра организация, още футболисти, а времето е малко. Още повече и нашата база не дава отговор на условията за елита. Не желая да " подкастрям крилете " на последователите или да споделям, че е невероятно. Искрено се надявам да се случи, само че за мен е по-важно Миньор да се стабилизира, приготви и в случай че не тази, то следващата година да се завърне в елита.

Към момента Миньор има две сигурни нови попълнения,

а напуснаха няколко играчи, като част от тях бяха основни...


- Да, потеглиха си двамата ни голмайстори - Тютюков и Методи Костов. Християн Казаков го няма. Продаден бе главен халф - Емил Ценов. Искрено се надявам Долапчиев, който е потвърдено име да запълни празнината в офанзива. На него разпореждаме доста очаквания. Савов добре познава ситуацията в Перник, само че все пак ще ни трябват още момчета. Задължително имаме потребност от вътрешен халф и освен. Ще трябват още нови, които да покачат конкуренцията и вариативността. Постоянно идват момчета на проби, само че те са доста млади. Трябва ни малко класа и опит.

Бразилецът Винисиус Да Силва Белоти кара проби...

- Той сподели, че има качества. Загатна за капацитет, само че в този момент се контузи и не знам какво ще стане с него.

Опитахте и нова скица - с трима в отбрана - ти, Георги Купенов и Антон Славчев...

- Не имам вяра да променим схемата. Опитахме, само че май не се получи. Все отново това обаче ще е решение на старши треньора.

В момента сте на подготовка в Сандански, в последната контрола

победихте Пирин Разлог със 7:1, а предстоят инспекции с Беласица и Марек. Какво би трябвало да направи Миньор в оставащите дни, с цел да е подготвен за старта?


- Въпреки тежкото финансово състояние е хубаво, че успяхме да дойдем в Сандански. Контролата с Пирин не може да е мерило. Има още какво да чистим както във физическо, по този начин и в тактическо естество. Надявам се в оставащото време да успеем да се подготвим тъй че да имаме много по-добро лице напролет. Много значимо е и да вдигнем малко главите, да стъпваме с повече самочувствие на терена. Това важи най-много за по-младите момчета. Трябва да знаят, че носят фланелката на Миньор, а този тим е прочут с характера и мъжеството си.

Очакваш ли Емил Серафимов да бъде заменен?

- Този въпрос не е към мен. Това ще кажат хората, които ще ръководят клуба. Смятам, че няма да е правилно от морална позиция да бъде уволнен, тъй като той дава доста от себе си, а го викат, когато няма пари.
 Таско Тасков става новият мощен човек в Миньор (Перник)
Таско Тасков става новият мощен човек в Миньор (Перник)

Клубът ще бъде закупен от притежателите на Локо

(Пд)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg