Брандираните подаръци и предмети остават важен начин за представяне на

...
Брандираните подаръци и предмети остават важен начин за представяне на
Коментари Харесай

Един любим елемент на бранда

Брандираните дарове и предмети остават значим метод за показване на бизнеса и въпреки че те се трансформираха с годините - през днешния ден се подаряват одеяла за пикник с логата на фирмите, термо чаши за планина, шапки за слънце, чадъри за плаж, калъфи за смарт телефони и какво ли още не, едно значимо допълнение към фирменото показване продължава да съществува - картичката. 

Фирмената картичка се изпраща по поща до офиса на получателя нормално на празници или по мотиви и остава нещо прелестно " от аналоговите времена " - метод корпоративният бранд да направи усещане в електронната и онлайн конюнктура. 

През годините картичката се потвърди като ефикасен способ за възстановяване на връзките с клиенти и сътрудници. Тя може и да притегля нови клиенти. Освен това напомня на актуалните, че компанията я има и не ги е не запомнила. Показва поддръжка. Асоциира марката с позитивна страст.

Когато стане дума за изпращане на приветствени картички от бизнеса обаче нормално пораждат значими въпроси. Най-често срещаните измежду тях са каква картичка да се избере, по какъв начин да се адресира, кой да бъде включен в листата на получателите.

Авторите в  sbinformation.about.com  показват 7 правила на фирмената картичка. Те включват следното:

1. Купувай качествени картички.  Стартирайте с красива и не доста евтина бизнес картичка, с цел да покажете, че цените клиентите и сътрудниците. Ако извършите компромис в качеството и изберете очевидно на ниска цена вид, може да изпратите отрицателен сигнал. Получателите може да си помислят, че това е знак, че бизнесът ви не е добре или че не си заслужава инвестицията.

2. Обновявайте листата си с получатели.  Уверете се, че адресите са настоящи, преди да започнете да изпращате. Ако го вършиме постоянно, няма да има потребност от доста спомагателен труд. Същевременно, до момента в който вършиме нови контакти през годината, отделяйте време, с цел да ги добавяте в базата си данни. Изпращането на картичка на сегашен клиент на остарелия му адрес може да се счете за липса на внимание към обособения човек. И за незадоволително добра актуализация и организация във компанията.

3. Подписвайте картичките на ръка.  Дори да сте подготвили информация, изписана върху тях, в картичката би трябвало да има име на индивидът, представител на компанията, който е спедитор. Ако името му е отпечатано, етикетът гласи, че най-малкото той собственоръчно би трябвало да се подпише. Същото важи и за поканите, изпращани от компанията. Дори да не е автограф, в тях също би трябвало да има собственоръчно изписан детайл, да кажем, обръщението по име към съответния адресат.

4. Ако изпращате картичка по щастлив мотив, да вземем за пример за празниците, изпишете на ръка адреса  и имената на получателя върху плика. За относително неофициалните мотиви като рождени дни тази процедура е призната.

5. Винаги започвайте с публично послание:  „ уважаеми господин..., г-жо...., доктор..., инж.... “. То е знак на почитание.

6. Внимавайте с традициите.  На Запад да вземем за пример се случват неточности, в които на представители на компании и клиенти са изпращани картички за католически празници, до момента в който те са протестанти. Внимателно преглеждайте базата си данни, когато мотивът е по-специфичен. Най- “безопасните “ мотиви за изпращане на всички места по света са Нова година и рождените дни.

7. Избягвайте моментите от напор на корпоративни картички.  За да се отличите, изпращайте своите поздравления малко по-рано от съответната дата. Или в околните дни по-късно. Например, една качествена картичка, получена на 3 януари, в която благодарите на получателя за това, че е бил ваш клиент или че сте правили бизнес с него в изтеклата година, също е добър вид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР