Брандирането е свързано както с продукта ви, така и с

...
Брандирането е свързано както с продукта ви, така и с
Коментари Харесай

Всичко е в емоцията

Брандирането е обвързвано както с продукта ви, по този начин и с живота на потребителите. То е методът за основаване на прочувствена връзка с предлаганото от вас. Например има доста производители на спортни артикули, само че милиони хора по света държат да носят Nike, точно поради отношението към марката. От друга страна, потребителите купуват от избрани компании, с цел да показват позиция в обществото. Всичко се свежда до метода на живот на клиентите и техните стремежи.

В първото видео от акцията “Think Different ” („ Мисли друго “) на Apple няма нито едно устройство на компанията през цялото видео. Вместо това, марката продава просвета, начин на живот и метод на  мислене. Така решението да си купите iPhone, iPad и така нататък е по-емоционално. Философията на компанията ви би трябвало да е въплътена в 4-5 думи, които да съпровождат логото ви – това е ролята на слогана.

Как да напишете личния си слоган?

Въпросът, на който би трябвало да отговорите, е: Каква просвета или начин на живот дава отговор на актуалните ми клиенти и провокира страстите им?

Щом разберете отговора, ще знаете какво от идентичността ви да улавя и слоганът ви. А, по какъв начин да знаете, че е задоволително добър?
Покажете го на част от актуалните си клиенти и следете първичната им реакция;Ако се постанова да го разяснявате, значи не е добър;Трябва да разказва вероятността ви и да не моли непосредствено да бъде направена покупка;Не е наложително и не би трябвало да се харесва на всички;Няколко образеца: „ M&M – топи се в устата ти, вместо в ръката ти “, „ American Express – не напускайте дома си без него “, „ L’Oreal – тъй като го заслужаваш “.
Тествайте

Не очаквайте да оцелите десетката с първото, което ви пристигна на разум – разпишете най-малко 10-15 разновидността на слоган и тествайте прочувствения отговор измежду потребителите си, покажете и на ваши близки и ги накарайте да ги оценят. Винаги помнете – пробата е най-важната част от този развой и без него не би имал смисъл.

По материал на Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР