Бракът допринася за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови

...
Бракът допринася за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Вижте от какви болести пази бракът

Бракът способства за понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести, в това число инсулт, както и преждевременна гибел. Това умозаключение е направено от учени от Университета в Кил (Великобритания), чиято публикация е оповестена в списание Heart.
Специалистите проучиха 34 огромни изследвания, извършени през 1963-2015 година и отдадени на търсенето на връзка сред фамилното състояние и здравето. Общият брой на доброволците, включени в извадката, е повече от два милиона души, чиято възраст варира сред 42-77 години.
Оказа се, че хората, които не са се оженили, са били разведени или овдовели, е по-вероятно да умрат заради коронарна болест на сърцето и инсулт (рискът от гибел се е нараснал надлежно с 42 и 55%). Разводът е съдействал за увеличение на вероятността от развиване на сърдечно-съдови болести приблизително с 25% и удар с 16%.
Този резултат се изяснява с обстоятелството, че омъжените хора са забелязали здравословните проблеми преди да стане късно и са потърсили помощ от доктор, постоянно взимат медикаментите си и имат мощни обществени връзки
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР