Бойците от така наречената 101-ва въздушно-десантна дивизия на САЩ Крещящите орли“

...
Бойците от така наречената 101-ва въздушно-десантна дивизия на САЩ Крещящите орли“
Коментари Харесай

За първи път от Втората световна война Крещящите орли на САЩ пристигнаха в Европа

Бойците от по този начин наречената 101-ва въздушно-десантна дивизия на Съединени американски щати „ Крещящите орли “ кацнаха в Румъния, съобщи Digi24.  Завръщането на бойците в Европа е за първи път от Втората международна война насам след десанта в Нормандия на 6 юни 1944 година е подбудено от войната в Украйна.

Церемонията по посрещането на американските елементи се е състояла в петък в наличието на премиера на Румъния Николае Чука. „ За нас Румъния съставлява мощен съдружник в НАТО, мощен сътрудник на Съединени американски щати от няколко десетилетия. Румънците ни подкрепяха дълготрайно на такива места места като Ирак или Афганистан. Що се отнася до мястото, където се намираме в този момент, то е най-близо до борбите, които се водят в Украйна “, съобщи сподели Джоузеф Макгий, пълководец на 101-ва дивизия, представен от телевизионния канал.

Американската дивизия наброява над 20 хиляди военнослужещи, от тях 2400 на ротационен принцип ще бъдат дислоцирани в базата „ Михал Когълничану “. Бойците от 101-ва дивизия са подготвени за най-трудните обстановки по време на война, като особено внимание се обръща на подготовката и уменията им за спасяването на ранените от бойното поле, съобщи offnews.bg.

101-ва въздушнодесантна дивизия е лека пехотна дивизия
Всичко за Вашата сватба
на армията на Съединените щати, профилирана във въздушно щурмови интервенции. Дивизията е наричана от някогашния министър на защитата на Съединени американски щати Робърт Гейтс „ острието на копието “, а някогашният шеф щаб ген. Едуард К. Майер я дефинира като най-мощната и тактически мобилна от дивизиите на американската войска. По време на Втората международна война е известна с ролята си в интервенция Overlord ( десантите в D-day и десанта на 6 юни 1944 година, в Нормандия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg