Бойците от 101-ва въздушно-десантна дивизия на САЩ Крещящите орли“ кацнаха

...
Бойците от 101-ва въздушно-десантна дивизия на САЩ Крещящите орли“ кацнаха
Коментари Харесай

За първи път от Втората световна война Крещящите орли на САЩ пристигнаха в Европа, разполагат се в Румъния и България

Бойците от 101-ва въздушно-десантна дивизия на Съединени американски щати „ Крещящите орли “ кацнаха в Румъния, съобщи Digi24.

Информацията се удостоверява от формалната страниа на Армията на Съединени американски щати.

Завръщането на бойците в Европа е за първи път от Втората международна война насам след десанта в Нормандия на 6 юни 1944 година и е подбудено от войната в Украйна.

Церемонията по посрещането на американските елементи се е състояла в петък в наличието на премиера на Румъния Николае Чука. „ За нас Румъния съставлява мощен съдружник в НАТО, мощен сътрудник на Съединени американски щати от няколко десетилетия. Румънците ни подкрепяха дълготрайно на такива места места като Ирак или Афганистан. Що се отнася до мястото, където се намираме в този момент, то е най-близо до борбите, които се водят в Украйна “, съобщи сподели Джоузеф Макгий, пълководец на 101-ва дивизия, представен от телевизионния канал.

" След 80 години дивизията се завръща в Европа с близо 2400 бойци, с цел да успокои съдружниците от НАТО и да възпира нашите съперници. Тази гала и, което е по-важно, нашето разполагане в Румъния, България, Унгария и Словакия съставлява стоманения ангажимент на Съединените щати към нашите съдружници от НАТО “, съобщи генерал-майор Макгий, пълководец на 101-ва Abn. див. (AASLT). „ Връщането на 101-ва въздушнодесантна дивизия в Европа съставлява нещо значимо за нас. “

Американската дивизия наброява над 20 хиляди военнослужещи, от тях 2400 на ротационен принцип ще бъдат дислоцирани в базата „ Михал Когълничану “. Бойците от 101-ва дивизия са подготвени за най-трудните обстановки по време на война, като особено внимание се обръща на подготовката и уменията им за спасяването на ранените от бойното поле, съобщи offnews.bg.

101-ва въздушнодесантна дивизия е лека пехотна дивизия на армията на Съединените щати, профилирана във въздушно щурмови интервенции. Дивизията е наричана от някогашния министър на защитата на Съединени американски щати Робърт Гейтс „ острието на копието “, а някогашният шеф щаб ген. Едуард К. Майер я дефинира като най-мощната и тактически мобилна от дивизиите на американската войска. По време на Втората международна война е известна с ролята си в интервенция Overlord ( десантите в D-day и десанта на 6 юни 1944 година, в Нормандия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР