Бойци от терористичната групировка Алианс на демократичните сили нападнаха затвор,

...
Бойци от терористичната групировка Алианс на демократичните сили нападнаха затвор,
Коментари Харесай

900 престъпници и терористи избягаха от затвор в Конго

Бойци от терористичната формация Алианс на демократичните сили нападнаха затвор, отвориха всички килии и освободиха пандизчиите. Повече от 900 души, измежду които рискови нарушители и терористи, са избягали през днешния ден от централния затвор в град Бени в Демократична Република Конго, заяви международните организации, представени от БГНЕС.
" От всички 1000 пандизчии единствено 110 са отказали да избягат и са останали ", заяви кметът на града, Модест Бакванамаха.
 Нарастват случаите на чума в Конго Нарастват случаите на чума в Конго
В Конго се следи увеличение на случаите на чума, до момента в който страната води по едно и също време борба с COVID-19 и ебола. От юни в страната с...
Организацията на публичните деятели в града твърди, че в пандиза „ Кангбайн ” сега на нападението е имало 1500 пандизчии, в това число бойци от Алианса на демократичните сили. Част от тях скоро е трябвало да бъде преместена в други региони на страната в затвори със непоколебим режим.
Изданието показва, че над централния затвор в Бени от време на време се правят набези. През 2017 година бойци от придвижването „ Май-май ” освободиха от там 930 пандизчии и убиха 11 души.
Припомняме, че Алиансът на демократичните сили е основан през 1995 година в западната част на Уганда въз основата на мюсюлманска фракция като ислямистка формация, настроена опозиционно по отношение на държавното управление. През 2003 година отрядите ѝ се укриват в източните региони на Конго. През последните години ръководителите на групировката влезнали в контакт с интернационалните терористични организации, в това число със сомалийската формация Аш-Шабаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР