Бойци на ВагнерВ петък норвежката полиция съобщи, че възнамерява да

...
Бойци на ВагнерВ петък норвежката полиция съобщи, че възнамерява да
Коментари Харесай

Норвежката полиция продължава да разпитва бившия командир във „Вагнер“

Бойци на " Вагнер "
В петък норвежката полиция заяви, че има намерение да продължи да разпитва някогашния пълководец на наемническата група „ Вагнер “ Андрей Медведев, който предишния месец избяга от Русия в Норвегия, откакто се сражаваше във войната против Украйна, съобщи „ Ройтерс “.

Медведев, който по-рано тази седмица съобщи пред „ Ройтерс “, че проговаря, с цел да помогне причинителите на закононарушения да бъдат изправени пред съда, е предал „ някои цифрови материали “ на полицията, се споделя в изказване на Kripos, националната работа на престъпната полиция на Норвегия.

Материалът се изследва, добави Kripos. Kripos е звеното на норвежката полиция, което дава отговор за следствието на военни закононарушения.

Медведев остава очевидец и не е длъжен да беседва със следователите, сподели Kripos. Медведев не е обвинен в нищо друго с изключение на в нелегално прекосяване на границата.

„ Медведев основава усещането, че желае да продължи да споделя повече “ за времето, прекарано с Вагнер, обявиха от полицията.

Взети са и ограничения за сигурност за сигурността на Медведев, „ както забележими, по този начин и невидими “ ограничения, добави той, без да дава детайлности.

Силите на „ Вагнер “ са въвлечени в кървава борба на безсилие против украинските сили в източната част на Донецка област в Украйна.

По време на изявлението за „ Ройтерс “ в сряда Медведев описа за случай, при който, по думите му, е станал очевидец по какъв начин двама души, които не са желали да се бият, са били убити пред очите на новоосвободени пандизчии, които са били зачислени във Вагнер.

Запитан за други произшествия, на които е бил очевидец, той съобщи, че на този стадий не може да ги разяснява заради следствията на норвежката полиция.

Вагнер е декларирал, че Медведев е работил в „ норвежкото поделение “ на Вагнер и е „ малтретирал пандизчии “.

„ Бъдете деликатни, той е доста рисков “, съобщи групата в изказване, изпратено по електронната поща на „ Ройтерс “ в четвъртък, като повтори предходни мнения за Медведев, направени от създателя на Вагнер Евгений Пригожин, непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР