Бойният кораб USS Portland (LPD-27) свали дрон с лазерно оръжие по

...
Бойният кораб USS Portland (LPD-27) свали дрон с лазерно оръжие по
Коментари Харесай

Боен кораб на САЩ порази с лазерно оръжие дронове край Пърл Хърбър

Бойният кораб USS Portland (LPD-27) смъкна дрон с лазерно оръжие по време на първия по рода си тест в морето на високоенергийната лазерна оръжейна система на Военноморски сили, оповестява БГНЕС като се базира на USNI News.

В момента Военноморски сили създават и тестват набор от лазерни оръжия, някои от които са по-мощни, само че са подобаващи единствено за кораби с по-големи благоприятни условия за произвеждане на сила, като да вземем за пример транспортните амфибийни клас „ Сан Антонио “ (LPD-17), до момента в който други са по-малко мощни, само че може да бъдат поставени на по-голямо многообразие от кораби.

В този тес,  USS Portland изпробва своето лазерно оръжие по безпилотен летателен уред, до момента в който оперираше край Пърл Харбър, Хаваи, на 16 май, заяви Тихоокеанският флот на Съединени американски щати.  " С провеждането на проби против безпилотни летателни апарати и дребни цели, ние ще получим скъпа информация за опциите на оръжейната лазерна система (SSLWS) против евентуални закани, " гласи изказване за пресата на капитана на кораба Кери Сандърс. Според него с новите оръжия ще бъде предефинирана войната в морето.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР