Бойкот на новата заповед за противоепидемичните мерки обеща Ричард Алибегов,

...
Бойкот на новата заповед за противоепидемичните мерки обеща Ричард Алибегов,
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Бойкот на новата заповед | Ресторантьорите обявяват гражданско неподчинение

Бойкот на новата заповед за противоепидемичните ограничения даде обещание Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията. Пред БНР той разясни, че заведенията за хранене и нощните заведения ще работят в нормалното си време.

" Когато имаме над 85% имунизиран личен състав и позволяваме клиенти със " зелени документи ", не виждаме причина да се стига до тази заповед. Навсякъде в Европа се толерират хората, които са имунизирани. Персоналът ни е виновен към обществото, имунизирани са, не можем да го оставим на улицата... Освен това няма никакви стопански и обществени ограничения, прикрепени към здравните ограничения ".
В предаването " Нещо повече " Алибегов посочи, че са наети юристи, които ще обслужват пострадалите от актове, формирани от контролиращите органи. И разясни, че през последните седмици има " голям отлив на клиенти и в множеството дни мъчно се доближава до 50% запълване на потенциала ".

Новите ограничения за понижаване на работното време и на до 50 % на потенциала на посетителите би трябвало да влязат в действие на 27 януари. Запазва се условието за показване на зелен документ за игралните зали, заведенията за хранене и забавление.

Ресторантьорите афишират гражданско непокорство
Ресторантьорският отрасъл афишира гражданско непокорство на ограниченията на държавното управление за справяне с петата вълна на ковид. Браншът е подготвен да стачкува, до момента в който не падне заповедта и приготвя огромен огромен митинг, който да блокира цялата страна. Това стана ясно след извършена среща на Българската асоциация на заведенията със Съюза на заведенията в България и притежателите на нощните заведения.

Васил Коларов от Съюза на заведенията в България разяснява за News.bg, че най-вероятно ресторантьорският отрасъл няма да съблюдават рестриктивните мерки и последната заповед за столичната районна здравна ревизия, обвързвана с ограничение на част от активността на бизнеса. " Смятаме я за 100% дискриминационна, незаконосъобразна и ограничаваща нашите права. Изкараха на улицата и лишиха от правото на труд имунизирания ни личен състав, а на всички места другаде, където не са задължени да работят със зелени документи, т.е. не са имунизирани личните състави им е позволено да работят. Това е 100% антиваксърска заповед и няма да я съблюдаваме ", безапелационен бе Коларов.

Той посочи, че от 3 месеца работят със зелени документи, дружно с кина, театри и главно ресторантьорският отрасъл понася всички ограничавания и тежести на пандемията.

Оттук нататък ресторантьорският отрасъл ще стачкува с гражданско непокорство и няма да съблюдава заповедта на Районната здравна ревизия. Срещите с държавното управление не престават и приготвят огромен огромен митинг, който ще блокира цялата страна. Протестът ще бъде по-нататък, като ресторантьорите ще употребяват всички други разновидности и пътища, преди да се стигне до протестни дейности.

Според Коларов няма никакви други ограничения на държавното управление, а като цяло имало няколко написани ограничения, от които браншът нямало по какъв начин да се възползва. Ресторантьорският отрасъл е затворен със заповед на районни районни здравни инспекции, а не със заповед на министъра. По закон браншът няма право на обезщетения и помощи, а обособен е въпросът, че тези ограничения по този начин са направени, че браншът не може да се възползва от тях - не могат да дават отговор на критериите и условията за тях, с цел да кандидатства, изясни Коларов.

Той добави, че санкциите на здравните инспекции се жалят, като до в този момент няма нито един влезнал в действие акт. Ресторантьорите са подготвени да стачкуват и да оказват гражданско непокорство, до момента в който не падне заповедта.

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАС) Ричард Алибегов съобщи пред News.bg, че браншът ще работи протестно от 00.00 часа в сряда. " Няма по какъв начин да бъде спазена заповедта, не беше такава концепцията, само че за жалост при по този начин поставените условия без никакви обезщетения за чиновници и бизнес, няма по какъв начин да се случи. Нашият личен състав е съвсем на 100% имунизиран, което е в прорез с акцията на държавното управление за имунизация ", посочи Алибегов.

Той недоумява за какво в действителност хора, които са имунизирани и виновни към обществото остават без работа. Докато не се промени заповедта за новите ограничения на държавното управление, ресторантьорите няма да я съблюдават, а настояванията им остават напълно естествени - те не схващат за какво имунизирани хора би трябвало да останат на улицата без работа, в което няма безусловно никаква логичност. Заведенията ще работят както са работили досега със зелен документ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР