Бойко Рашков готви нова промяна във вътрешното ведомство: слива Пожарната

...
Бойко Рашков готви нова промяна във вътрешното ведомство: слива Пожарната
Коментари Харесай

Бойко Рашков с нова промяна в МВР - слива Пожарната със 112

Бойко Рашков готви нова смяна във вътрешното ведомство: слива Пожарната работа с Национална система 112. Специално за това ще бъде основана нова организация, научи Lupa.bg. от държавен източник.

Новата конструкция ще бъде на послушание на Министерски съвет, което значи, че министър председателят ще управлява активността й.

Шефът на държавната организация "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов към този момент е срещнал сътрудниците си с решението на Бойко Рашков.

Според него обединяването ще улесни работата на огнеборците: "Целта е реализиране на оптимална автономия при реализиране на функционалностите и отбрана на популацията, което ще докара до по-ефективно ръководство на дейностите посредством независимо ръководство на финансовия, материалния, административния запас. Ще се понижи административната тежест при кандидатстване и ръководство на планове и стратегии по структурните фондове на Европейски Съюз на национално равнище. Ще има опция да се обезпечи съответен надзор върху активността и организацията на доброволните формирования и ще се усъвършенства координацията и взаимоотношението сред доброволците и професионалните чиновници ", излиза наяве от уведомлението на Николай Николов, което той е изпратил до своите сътрудници.

Не всички обаче приветстват измененията на Бойко Рашков във вътрешното министерство, защото съгласно тях, се вършат непрозрачно.

"Нарушава се съдружното съглашение, в което е регламентирано, че би трябвало да се направи функционален разбор, на чиято база да се извършат структурни и законодателни промени в Министерство на вътрешните работи. Бях сюрпризиран от писмото на основен комисар Николай Николов до мен и моите сътрудници. Излезе информация от медиите, че ще има преструктуриране в министерството и сливане на Главна дирекция "Пожарна сигурност " и дирекция "Национална система 112 ". Това породи напрежение измежду синдикатите, тъй като главният ни проблем към този момент е неинформираността. Три писма съм изпратил до Бойко Рашков с искане за среща и досега нямам отговор. Когато се дефинира от него ръководителя на Съвета за обществено партньорство, ще пожелаеме изключително съвещание, на което да бъдем осведомени какво се случва в Министерство на вътрешните работи. Настояваме статута на чиновниците да се резервира и да се дефинира каква ще бъде новата конструкция - изпълнителна или държавна организация, това разяснява пред Lupa.bg президентът на профсъюз "Огнеборец " инж. Венцислав Станков.

Друга смяна, която Бойко Рашков прави и за която медията ни първа писа, е изваждането на Паспортната работа от Министерство на вътрешните работи и прекосяването й в ДАНС. За задачата чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат преназначени. Те ще бъдат известени до края на месеца за промяната. Преместването им от една конструкция в друга евентуално е обвързвано с пресъединяването към еврозоната от 2024 година, допусна нашият източник.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР