Бойко Борисов, в предишния си мандат, реагира остро на идеите

...
Бойко Борисов, в предишния си мандат, реагира остро на идеите
Коментари Харесай

Каракачанов отговори на БСП ще има ли общ флот на България, Румъния и Турция в Черно море

Бойко Борисов, в предходния си мандат, реагира остро на концепциите за основаване на общ флот в Черно море. Знаете, че тогава и аз съм задавал въпроси по тази тематика. Знаете моята позиция. Това сподели от трибуната на Народното събрание министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на парламентарния надзор. Той отговори на въпрос на депутата от " Българска социалистическа партия за България " Петър Витанов.

" На 25 май се организира среща на високо ниво на НАТО в Брюксел. На предходната такава намира се взе решение да се ускори военното наличие на алианса в Черноморския район, като това докара да нарстване на напрежението в района. България продължава да дава спорни сигнали. Новото държавно управление не е дало никакъв отговор по този въпрос, нито той е обсъждан тук. Искам да попитам каква е позицията на България по тази тематика ", зададе въпроса си Витанов. " България би трябвало да взе участие в построяването на мощна групова защита. Това наличие на непознати военни кораби не е непрекъснато.

Извършват се тренировки и учения. Всичко това спомага и за ограничението на бежанската вълна. Присъствието на непознати военни кораби в черноморския район съблюдава напълно конвенцията от Монтрьо. В НАТО в никакъв случай не е обсъждана концепцията за основаване на общ черноморски флот сред България, Румъния и Турция. Присъствието на непознати кораби по никакъв метод не е ориентирано против трети страни. Това наличие спомага за по-добрата групова защита и опцията за бързо реагиране при пораждане на рецесии, в това число и мигрантската. Всичко това отразява ползите на България ", безапелационен беше Каракачанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР