Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер. Това обяви

...
Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер. Това обяви
Коментари Харесай

Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер

Бойко Борисов няма да е претендент за министър председател. Това разгласи самият той при посещаване във Велико Търново.

Лидерът на ГЕРБ открои изборната победа на партията. И макар, че отхвърли номинацията, уточни себе си като най-опитен за поста министър-председател.

Борисов не уточни съответно име за собствен правоприемник. Но посочи, че ще бъде човек с ясна европейска и натовска ориентировка, само че няма да е Томислав Дончев.

Засега от ГЕРБ не споделят и кои ще са претендентите им за министри. Ще оповестят всичко, когато са подготвени с целия проектосъстав на държавното управление.

Според източници на bTV номинацията за министър председател ще бъде Даниел Митов. Самият той нито удостовери, нито отхвърли информацията пред медията ни.

Борисов се обърна и към вторите по резултат – „ ИТН “ на Слави Трифонов, в случай че ГЕРБ не съумеят с държавно управление те да поемат отговорността.

Лидерът на ГЕРБ е безапелационен, че никой от партията му не се опасява от служебно държавно управление, в случай че се стигне до това. Дали и какви промени ще има в управлението на партията поради изборните резултатите следва да стане ясно на 11 май.

От втората по величина партия „ ИТН “ са подготвени с кандидатура за ръководител на Народното събрание. Конкретното име обаче ще разберем от парламентарната естрада на следващия ден.
Движение за права и свободи към този момент резервира безмълвие.

А от „ Демократична България “ също към този момент не споделят позицията си за бъдещото ръководство. Утре ще стане ясно кой ще оглави парламентарната им група.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР