Бойко Борисов направи остър завой в позицията за Северна Македония,

...
Бойко Борисов направи остър завой в позицията за Северна Македония,
Коментари Харесай

Каракачанов: Борисов направи остър завой за Северна Македония, а трябва да сме единни

" Бойко Борисов направи изострен завой в позицията за Северна Македония, а по този въпрос би трябвало да имаме единна позиция и тя да е национално виновна “ - това съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен боен министър в кабинета " Борисов 3 “ Красимир Каракачанов пред.

При последното си посещаване в София преди дни северномакедонският министър председател Зоран Заев първо се срещна с някогашния министър председател и водач на ГЕРБ, който трансферира отговорността за старта на договарянията за участие на страната в Европейски Съюз върху служебното държавно управление, като съобщи, че президентът Румен Радев и министър председателят Стефан Янев ще " дезертират ".

Още тогава Каракачанов написа във Facebook: " Не може да си плюеш на сурата и достолепието като загърбиш ей по този начин, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, единствено и единствено да направиш положително усещане на някои фактори на Запад. Политиката, която дружно отстоявахме до през вчерашния ден, и най-много националните ползи на България и паметта на всички тези, дали живота си за българщина в Македония, не са за обмен, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен ".

Днес някогашният вицепремиер съобщи, че Заев е бил наясно, че нищо няма да реализира с това посещаване в София, а задачата му е била да покаже пред другите страни в Европейски Съюз, че Северна Македония е градивната страна, а България – деструктивната.

„ Те в този момент сякаш са отворените, сякаш доброжелателните, желаят разговор, а в действителност идват и нищо не оферират. Българите няма да правят отстъпка, до момента в който не си поправят политиката и до момента в който не спрете с тази ненавист към България “, сподели още Каракачанов.

Той обаче има рецензии и към служебния кабинет за метода, по който провежда предварителните избори и най-много за огромния брой секции, които ще бъдат разкрити в Турция – 121.

„ Един от проблемите на служебното държавно управление и на президента е, че позволи това безсрамие да се откриват секции в Турция безплатно (вероятно има поради безразборно). Призовах президента да наложи несъгласие на Изборния кодекс в частта за Турция, само че той не го направи и още същия ден обнародва указа “, разгласи водачът на Вътрешна македонска революционна организация. По негова информация българите в Турция ще гласоподават на хартиени бюлетини, а не с машини.

„ Задавам въпроса за какво в Турция ще се гласоподава с хартиени бюлетини, като една баба в българско село ще гласоподава с машина. Защо не се пратят машини в Турция, дано там да гласоподават машинно. Това почтени избори ли ще бъдат? Според мен не “, попита Каракачанов.

Патриотите ще внесат тъжба във Върховния административен против решение на ЦИК за броя на изборните секции в Турция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР