Бойко Борисов изостави призивите за обедение и подкрепа на „отговорно“

...
Бойко Борисов изостави призивите за обедение и подкрепа на „отговорно“
Коментари Харесай

Борисов влезе в предизборна кампания, събра министрите в неделя


Бойко Борисов изостави апелите за обедение и поддръжка на „ отговорно “ ръководство и влезе искрено в предизборна акция. Започна да изброява триумфите на настоящия кабинет и да дава обещание подмладяване в партията и промяна на „ старите лица “. Показа по какъв начин всички работят даже на празници, даже в неделя.

След като през вчерашния ден събра актива от младежи на ГЕРБ и им даде обещание ярко партийно бъдеще, днесБорисов свика част от министрите си в Банкя, с цел да регистрира всеки от тях триумфите си. И за следващ път да се стигне до заключението, че ГЕРБ най-добре са се справили с пандемията и са взимали най-адекватните ограничения.

Разговорът стартира с обичаната на премиера религиозна тематика. Навръх Цветница Борисов се похвали, че „ ние сме единствените, които не затвориха църквите и манастирите по време на пандемията “.

Вече минаваме 1 милион излекувани и имунизирани, пресметна небрежно водачът на ГЕРБ. И няколко пъти повтори по какъв начин „ България се оправя чудесно с преодоляването на коронавирус “.

Борисов даже цитира статистика:

„ За последното денонощие в България имаме 798 случая, 33-ма умряли. Бог да ги елементарни. В Гърция, при цялостен локдаун, има 2 596 с 86 умряли. Бог да ги елементарни всички хора. Мъчно ми е за всички. В Сърбия са 2068 с 32-ма. В Румъния 2 201 със 154. Австрия, Германия - отиват към този момент на 16 000 със 181 умряли. Белгия – 3 581. Чехия – 2587, смъртни случаи – 22. Унгария – 2 796, 212 смъртни случаи. В Турция – смут, 40 596 болни “.

Заваляха и доклади: „ От началото на пандемията сме обезпечили над милиард за системата на опазването на здравето. Това подсигурява успокоение на работещите. Всяка една потребност може да бъде посрещната. 85 милиона са обезпечени за Ремдесивир, 200 милиона за ваксини, 5 милиона сме дали за еднократни помощи. 395 осигурихме за всички, които работят на първа линия. Нямаше конструкция, която да бъде изложена на риск”, сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той бодряшки разгласи какъв брой добре върви имунизационната акция.

Борисов продължи тематиката, обявявайки, че „ имаме стотици хиляди ваксини “.

Спортният министър Красен Кралев напомни, че към този момент има аудитория по стадионите. По негови наблюдения, разпоредбите се спазвали от почитателите. Има наблюдаващи на всеки мач. Ако низходящата наклонност продължи до 2 седмици, ще има допускане на аудитория и на надпреварите на закрито, добави той.

А Борисов се включи с подкана всички да си носят максите на днешното дерби Левски-ЦСКА. „ Какво му пречи на Гонзо да си постави маската и да даде персонален образец на цялата агитка. Само ние в България не носим маски, да видят Неймар и да видят по какъв начин си поставят маски. Серхио Рамос на трибуните стои с маска, а ние по-велики ли сме от тях? Дайте персонален образец. Най-големите в света - Меси и Роналдо го вършат, направете се на тях, последвайте тях, огромните звезди ", прикани Борисов.

Последва доклад на просветителния министър Красим Вълчев. Той разгласи, че от на следващия ден присъствено в клас се връщат учениците от по-големите класове. Предлагаме от 10-и май в учебно заведение да се върнат 6-и и 11-и клас, които бяха най-ощетени. От 17-и предлагаме и връщането на други класове, добави той.

Повториха се похвали по какъв начин доста добре е следен вируса и просветителната система е избавена.

Премиерът не се стърпя и вметна, че хората правят оценка всичко това, щом още веднъж сложили ГЕРБ преди всичко.

Спомена и по какъв начин „ ние работим “, до момента в който президентът „ се мотае “, „ садейки следващото дърво “. Борисов се оплака, че Народното събрание му вързал ръцете като наложил мораториум и „ в този момент ние не можем да работим “.

В същото време, продължи Борисов, тече задкулисие.

Докато не престават да текат с цялостна мощ подмолните договаряния за кабинет сред Радев, Трифонов и подопечните им партии в Народното събрание, ние не стопираме да работим и да управляваме сполучливо пандемията, заключи министър председателят в оставка, в отпуск и в болничен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР