Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова инспектираха третата

...
Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова инспектираха третата
Коментари Харесай

Третият лъч на метрото тръгва до 31 август

Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова инспектираха третата линия на метрото в столицата.

Премиерът и Фандъкова бяха съпроводени от финансовия министър Владислав Горанов и министъра на превоза Росен Желязков, както и от изпълнителния шеф на „ Метрополитен “ Стоян Братоев.

Още преди да влязат в последния тунел министър-председателят даде да се разбере, че е удовлетворен от видяното. По думите му нямало нищо общо с преди години и си спомни по какъв начин от Банкя е минавал от там. На собствен ред столичният кмет Йорданка Фандъкова му изясни, че е трябвало да се съобразят с регулацията.

" Още един град подземен ", сподели Борисов.

Става дума за сектора от " Красно село " до " Хаджи Димитър ", който би трябвало да бъде пуснат юли-август. Тогава сред двата квартала ще се стига за 12 минути. Първите спирки от третия лъч на метрото трябваше да бъдат пуснати през май, само че поради пандемията от ковид това не се случи. Освен това на новите станции ще има стъклени загради против произшествия с височина 1,5 м, които ще разделят пероните и влака.

След това Борисов се качи на самото метро. Там Братоев пък му обясни какви машини и съоръжения са употребили. " Е по какъв начин в България разликата е 100 млн. евро по-малко спрямо европейското метро ", сподели още Борисов. " И като дам тази цифра и стопират да приказват - с едни и същи влакове. Най-доброто ", сподели министър председателят.

В метрото министър председателят сподели защитните стени, които са инсталирани на пероните. Фандъкова сподели, че такива ще има на старите станциите на метрото на Опълченска и на Националния стадион. Тя изясни, че тази трета линия на метрото била най-тежкият сектор. Братоев пък разясни, че имало подземна река. А Борисов попита дали не може да я изкарат от горната страна като Перловската река.

Братоев на собствен ред изясни, че са го укрепили, а най-тежки са били станциите при Орлов мост и при НДК.

Фандъкова пък изиска подпомагане от премиера за идващите прави, като разясни, че сега кандидатства за финансиране за идващия програмен интервал.

Накрая те дойдоха на новата станция на НДК. Увери се, че сега влаковете вървят по трасето, с цел да го тестват.

Огромни уреди, остана удовлетворен Борисов. Премиерът не пропусна да изтъкне, че станцията на НДК доста му харесва.

На станция " Патриарх Евтимий " пък Борисов остана удовлетворен от декорацията с шевици на пода и съобщи, че това е трябвало да стане и за БГ председателството на Европейски Съюз.

" Гледайте каква хубост. Гледайте шевиците. Браво ", сподели министър председателят и добави: " Представете си какъв брой би трябвало да сте находчив, че да се намерят недостатъци ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР