Бойко Борисов благодари на коалиционните си партньори, че всички са

...
Бойко Борисов благодари на коалиционните си партньори, че всички са
Коментари Харесай

Караха се, биха се, но са стабилни

Бойко Борисов благодари на съдружните си сътрудници, че всички са съумели да загърбят егото си.

© Надежда Чипева Още по тематиката
ГЕРБ ще поддържат ветото на президента, изпреварил ги

Прегласуването на лобистките промени в закона за приватизацията, признати с гласовете главно на ГЕРБ и Движение за права и свободи, ще мине незабавно до ваканцията
24 юли 2018
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Комбинация сред двама патриоти и народен представител от ГЕРБ икономисва милиони на притежателите на БМФ, " Булгартабак ", купувача на киноцентъра и още шепа приватизатори
19 юли 2018
Ревизоро предлага приватизационна прошка за Домусчиев. Ползи ще има и Пеевски

Война сред патриотите продължава с импортирани от " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация законови промени, които съгласно Валери Симеонов ще спестят на флота санкция от над 55 млн. лева
14 юли 2018 Грозният скандал сред водача на " Атака " Волен Сидеров и вицепремиера Валери Симеонов приключи по този начин, както предходните раздори посред им - с помиряване. В ролята на примирител влезе министър председателят Бойко Борисов, който събра на среща в четвъртък тримата водачи на " Обединените патриоти " - Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров, както и ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, с цел да се изяснят връзките от последните дни след приемането на лобистката корекция в закона за приватизацията.

След срещата всички дружно дадоха брифинг и заявиха, че обединението е постоянна и има упоритостта да извърши мандата си до дъно.

Загърбено его в полза на обществото

Премиерът Борисов благодари на сътрудниците си, че са загърбили егото си. " Всички връзки в огромната и по-малката коалиция в този момент са изгладени. ", разгласи той. По думите му всички неразбирания по законопроектите към този момент и във връзка с изпълнителната власт ще бъдат избегнати за в бъдеще. " Направили сме регулярен график за срещи сред парламентарните групи и държавното управление и мисля, че нямаме противоречива тематика, която да не можем да решим с нужния компромис в полза на обществото. ", сподели Борисов.

Премиерът за следващ път се похвали триумфите на държавното управление във финансовата сфера, ниската безработица, еврофондовете и сполучливото европредседателство. " Така че на фона на това, което реализираме с толкоз старания, с извънредно доста средства, които заделихме за пенсионери, военни, служители на реда, за Българска академия на науките, за университетите, за инфраструктурата, някакви сред личностни връзки в тази ситуация, нямат никакво значение. ", сподели Борисов. И добави: " Мога да успокоя сътрудниците от опозицията, че обединението е задоволително постоянна, осъзната и то не поради властта, не поради постовете или мястото в Народното събрание, а поради това, че всичко останало би означавано огромен безпорядък ", съобщи още той.

Стабилни сме

Волен Сидеров изясни споровете с " невъзможноста водачите в обединението да се събират " поради европредседателството и интензивните пътувания. Лидерът на " Атака " оправда сканадалите с това, че когато е имало нерешени проблеми, те първо излизали в медиите. " Това не е вярна тактичност, не е вярна политика, само че всеки от нас е човек, всеки от нас има своите нерви и способи на реакция ", сподели той. Уточни обаче, че разменените реплики посредством медиите не би трябвало да се схващат като нещо разрушително.

" Нашите разменени реплики през медиите не би трябвало да се схващат като нещо разрушително. Напротив, сътрудниците тук ще потвърдят, че аз бях един от моторите да се направи патриотичната коалиция. Направихме стратегия за ръководство и от този момент повтаряме, че би трябвало да изкараме цялостен мандат, с цел да създадем нещо позитивно за страната. Ако в този момент се отиде на разпадане и се отиде на предварителни избори, това значи безпорядък ", повтори и той описаната от Борисов опасност. Сидеров учтони, че в обединението няма съдбовни разлики и цитира Конфуций съгласно който " всеки би трябвало самичък да победи себе си. " Ако всеки победи желанието си да се постанова на другите, тогава ние ще имаме схващане ", заключи той.

" Искам да успокоя сътрудниците депутати от Българска социалистическа партия, които се притесняваха, че в случай че се наложи да падне държавното управление, ще би трябвало да работят август месец и да им пожелая приятна отмора, да не се тормозят държавното управление е устойчиво, болшинството е устойчиво ", съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов. Колегата му Валери Симеонов участва на брифинга, само че не се изрече.

Стара сценка в нов вид

Малко преди срещата при премиера Волен Сидеров разигра следващия цирк в Народното събрание. В стаята на парламентарната група на " Обединените патриоти " той влезе в спор с сътрудника си от НФСБ Валентин Касабов. За абсурда се разбра, когато в коридорите на Народното събрание кореспондент на партийната телевизия на " Атака " - " Алфа ", потегли да гони Касабов с въпроса за какво е блъснал Волен Сидеров. След това депутатът от " Атака " Миглена Александрова съобщи, че Касабов е бутнал Волен Сидеров. Малко по-късно, самият Сидеров съобщи, че сътрудника му го е бутнал. " Изнервен е нещо. Държи се несъответстващо ", сподели водачът на " Атака ".

Депутати от НФСБ обаче отхвърлят, че Касабов е посягал на Сидеров. Според техните пояснения водачът на " Атака " предизвикал сътрудника си и самичък търсел спор. Намират и за не инцидентно наличието на кореспондент и камера на телевизия " Алфа ".

Това не е първият сходен спор сред двамата. Информации в медиите за ръкопашен пердах имаше и след визитата в България на съветския патриарх Кирил, когато Валери Симеонов го назова " второразрядно руско ченге и шмекер, прочут като " цигарения митрополит на Русия ". Сидеров изискал пояснение за думите му и тръгнал против него да го удря, само че вместо него блъснал Касабов. От " Обединените патриоти " тогава отричаха да е имало сходен случай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР