Боян Чуков, ФейсбукВсе по-често наети евроатлантически анализатори започват да иронизират

...
Боян Чуков, ФейсбукВсе по-често наети евроатлантически анализатори започват да иронизират
Коментари Харесай

Боян Чуков: Зеленски знае къде ще удари Русия, изнася документи от Донбас, Запорожието и Николаев

Боян Чуков, Facebook

Все по-често наети евроатлантически анализатори стартират да иронизират внезапното понижаване на динамичността на сраженията в Украйна. Създава се предумишлено чувство, че руснаците затъват заради липса на задоволително военни елементи и съществуването на ново западно вундервафе на украинския фронт. Създават се целеустремено внушения, че оръжието и боеприпасите на съветските военни са на изчерпване, съветската стопанска система съдбовно се свива и Кремъл няма по какъв начин да се оправи с безспорно по-големия капацитет на консолидирания Запад.

Правят се старания да се основат вътрешни вълнения в Русия. Разпалват се спорове по границата на РФ. След като и Нова Зеландия се включи в образованието на украински военни, то е много малоумно да се приказва за " войната сред Русия и Украйна ".

Такава война просто няма. Засега на украинска територия има СВО. Украйна е единствено прелюдие към световното пренареждане на геополитическата мозайка. В световната война сред консолидирания Запад и Русия да се вършат средносрочни прогнози е несериозно.

Играта " кой познал, а кой не " е за биомасата и има чисто примитивно-пропагандна стойност. Все още в обществените мрежи има лауреати, които смятат, че е въпрос на дни Зеленски да превземе Владивосток. Последното е много по-различно от фотосесия във " Вог ".

Путин периодичен изрича нещо доста " цветно ", а след това по тематиката доста дълго време мълчи. В потока от събития хората не помнят какво тъкмо е споделил съветският президент.
Това обаче не значи, че Путин не помни какво е приказвал. Просто го подценяват. По същия метод подценявахме Запада преди 1989 година И какво се случи всички знаят. Въпреки множеството разнообразни тълкования.

Русия размишлява и натрупа сили. Киевският режим има държание, което прилича на това на Наполеон 1812-14 година или на Хитлер 1941-45 година Зеленски се заканва да разгроми Русия, само че прибира документи от подконтролната на Киев територия на Донбас, дори от Запорожието и Николаев.

Зеленски е наясно къде ще ударят руснаците. Разузнаванията на консолидирания Запад го осведомят тъкмо. Неадекватният Алесксей Арестович към този момент си прави устата да е идващия президент на Украйна, а е единствено нещатен представител на Зеленски.

Военната история е баланс на запасите. Ключова за успеха е втората вълна във войната. Двете основни изречения на Путин, които доста анализатори не помнят са: " Ако управлението на Украйна продължи да прави, това което прави, то това ще сложи под въпрос украинската държавност, и ще бъде напълно и изцяло негова отговорност " (март 2022 ) и втората, която също е доста значима: " Ние в Украйна дори още не сме започвали " (юли 2022).

Преди броени часове на форума " Армия-2022 " Владимир Путин съобщи: " Много от образците переспективни оръжия на РФ изпреварват с години и десетилетия западните аналози, доста ги превъзхождат по характерности ".

Много фанатизирани евроатлантически анализатори възприемат думите на съветския президент с подигравка и подигравка, затънали в световната демократична когнитивна матрица. Трудно ще излязат от нея. Особено в случай че получават персонални бонуси с цел да стоят в нея. Либералната когнитивна матрица главно щампова евроатлантически агресивно-пропагандни клешета.

Българския народ споделя: " Този, който се смее финален, се смее най-добре ". Днес за нас съществена цел е да преживеем зимата, а по-късно " нова година, нов шанс ". Класика в жанра!



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР