Ботев (Враца) закъса напролет и слабите резултати логично доведоха до

...
Ботев (Враца) закъса напролет и слабите резултати логично доведоха до
Коментари Харесай

Ивайло Димитров пред Nostrabet: Ботев се бори да се спаси без бараж

Ботев (Враца) закъса през пролетта и слабите резултати разумно доведоха до раздялата с наставника Даниел Моралес. Неговият правоприемник се оказа добре познато име и кадър на клуба. Това е 44-годишният Ивайло Димитров, който при гостуването на Черно море ще запише треньорски дебют в професионалния футбол.
Какъв тим завари новият треньор в съблекалнята, имат ли капацитет врачани да оцелеят и ще съумеят ли да го създадат?
На тези и други въпроси Ивайло Димитров дава отговор в изявление за .
Ивайло, до момента бяхте началник на школата, само че гледахте всеки мач на мъжете.

- Защо Ботев се срина тази пролет?

- Ако би трябвало да съм почтен, нямам пояснение. Ботев организира пълноценна подготовка, имахме добър треньор, същият тим, същите играчи. Само един футболист напусна.

- Така казано, излиза, че Дориан Бабунски е бил половин тим, в случай че не и повече?

- Той бе човек-отбор и ни водеше нагоре. Бабунски освен се нагърбваше с всичко, само че и се справяше. Умееше да резервира топката, да построи офанзива, да пусне извеждащ пас и да бележи. Беше водач, помагаше на всички, помагаше на младите. Пълен експерт и предан напълно на клуба.
Все отново, толкоз ли е зле Ботев, че записа пет загуби в първите пет пролетни мача?
Бих споделил, че единствено в два от тях бяхме надиграни – от ЦСКА 1948 и ЦСКА-София. Срещу Лудогорец бяхме равностойни и не заслужавахме загубата в 97-ата минута. Едната точка ни прилягаше и щеше да ни се отрази доста добре. Срещу Локомотив в София деля дуела на две. Това, което видях от трибуните, беше едва първо полувреме и положително второ за нас. Изпуснахме дузпа в 82-рата минута и не успяхме да вземем точката, която заслужавахме. Към срещата с Пирин не желая да се връщам, само че тази дузпа с ВАР ни се отрази.

- Какви са първите Ви усещания от футболистите?

- При тях има психическо напрежение, което е обикновено предвид на петте следващи загуби. Ще създадем всичко допустимо с щаба ми да ги вдигнем по-бързо, с цел да може да реализираме задачата си - непосредствено оставане в елита, което изключва присъединяване на бараж.

- Всички отписваха Царско село, само че отборът направи чудеса в последните си два мача. Може ли да се намеси в борбата за оцеляване?

- Чак чудеса не считам, че са създали, само че демонстрираха положителни игри. Занапред обаче ще играят с тимове от нашата рогозка, които се борят да оцелеят и няма да им е елементарно. Това че взеха точки от ЦСКА и Лудогорец, не значи, че оставащите им дуели няма да са съществени.

- Имате ли желание, кой всред Арда, Пирин и ЦСКА 1948 да попълни последната четворка за плейфоите?

- Не. Остават ни още 8 борби, в които ще играем мач за мач, и ще опитаме да извличаме максимума, с цел да се спасим. Всеки съперник е със своя специфичност, само че който и да бъде той, ще играем мъжки и ще се раздаваме до последната секунда на всяка среща.

- Разполага ли Ботев с нужните футболисти, които да изпълнят поставената цел?

- Не единствено, че разполага, само че и всеки един от тях има предпочитание да остане при майсторите. На никой не му се изпада, всеки желае да играе в първа дивизия. Категоричен съм, че разполагаме с тим, който може да отговори на упованията на обществеността и почитателите във Враца.

- Имате десетина дни, до момента в който изведете Ботев за първи път и тази пауза като че ли идва в точния миг. Върху какво ще наблегнете в тренировките?

- Комплексно върху всичко и нека успеем да успокоим малко момчетата.

- Липсата на треньорски опит, до каква степен е допустимо да се отрази върху работата Ви в този сложен миг?

- Това въобще не ме тормози, откакто съм приел предизвикването. Имам щаб, с който работим, имам също поддръжката на цялото управление и на президента на клуба, което ме обнадеждава, че ще свършим работата си. Знам от кое място съм тръгнал, знам какво е направил Ботев за мен и в този момент е време аз да му оказа помощ.

- Как желаете да играе Ботев?

- На този стадий това ще изчака. В момента събитията ме принуждават да изисквам най-прагматичния и най-правилния футбол, който ще ни бъде от изгода да реализираме това, към което се стремим.

- Успяхте ли да разговаряте с Даниел Моралес?

- С Дани всеки ден говорихме, разговаряхме и преди да си тръгне. Неговият асистент Радослав Боянов остава, тъй че имам цялостна визия за моментното положение на играчите.

- В щаба Ви е и легендата на Левски Петър Петров. Вземате ли препоръки от него?

- Разбира се. Радвам се, че бате Пепи е тук, защото мнението и препоръките на подобен умел треньор и някогашен огромен футболист са скъпи и потребни за мен.

- Чувствате ли поддръжката на почитателите?

- Те постоянно са подкрепяли тима, само че когато има неуспехи, е обикновено някои от тях да са отрицателно настроени. Надявам се, че това е една дребна част и правилните ботевисти ще продължат да са компактно зад обичания ни Ботев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР