Ботев (Враца) ще настоява за промяна на формата на първенството.

...
Ботев (Враца) ще настоява за промяна на формата на първенството.
Коментари Харесай

От Ботев Враца поискаха нов формат на първенството

Ботев (Враца) ще упорства за смяна на формата на шампионата. Това съобщи пред " Тема Спорт " благодетелят на футболния клуб и кмет на града Калин Каменов. Врачани желаят от идващия сезон в елита да се състезават 16 тима, които да играят по два мача между тях.

" Аз към момента мисля, че българското състезание може да бъде платформа и да дава опция за развиване на футбола у нас. Разбира се, и с смяна на формата, който през последните години не мисля, че е изключително логически и подобаващ. Бъгария заслужава повече наши градове да имат шанса да вземат участие в Първа лига и от това може да завоюва единствено футболът, тъй като по този метод може да се даде късмет на момчета от периферията на страната да покажат благоприятни условия и качества. Искрено се надявам БФС да вземе рационално и вярно решение по този проблем ", съобщи Каменов.

В понеделник Ботев (Враца) спря поредицата си от 8 загуби в елита, откакто победи с 1:0 като посетител Монтана. Сега на възпитаниците на Антони Здравков им предстоят нова серия тежки мачове - домакинство на Левски в неделя от 16:30 часа, последвано от четвъртфинал за Купата на България против ЦСКА на 18 март. Аут за първата среща са халфовете Христо Златински и Даниел Гаджев. Вторият ще отпадне и за мача с алените ". Причината за отсъствието на Златински и Гаджев са наказания за насъбрани жълти картони.

Очаква се против " сините " на терена " да се появи Костадин Ничев. Заради проблемите най-вероятно прошка от треньора ще получи Аласан Н'Диайе, който може да играе като централен бранител и отбранителен халф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР