Ботев (Вр) 3 : 2 Етър В. Търново 90+5′ КРАЙ

...
Ботев (Вр) 3 : 2 Етър В. Търново 90+5′ КРАЙ
Коментари Харесай

Ботев - Етър 3:2


Ботев (Вр)

3: 2

Етър В. Търново
 90+5′
КРАЙ НА МАЧА!
 Ботев (Враца) победи Етър с 3:2 и остава в efbet Лига
Ботев (Враца) остава в efbet Лига, огромното отчаяние е за Етър!

Драматичен бараж с пет гола на стадион " Александър Шаламанов "
90′
ГОООЛ ЗА ЕТЪР! 2:3! ИВАНОВ! На смешка, на подбив, Етър съвсем незабавно стигна и до втори гол, който върна отвред интригата в този бараж. Мариян Иванов изскочи от дълбочина при центриране от фаул и с летящ плонж шокира Краси Костов за 2:3.
89′
Яни Пехливанов полчава жълт картон.
 Снимка 575612
Източник:
88′
ГООЛ ЗА ЕТЪР! ЛОВРЕ КНЕЖЕВИЧ! Убедителната преднина като че ли отпусна редиците на Ботев (Враца) и " зелените " бързо инкасираха попадение. Ловре Кнежевич се оказа тотално пропуснат от Валери Христов и на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка за 1:3.
86′
Героят Ненов получава картон поради бавното си излизане от игрището.
 Снимка 575611
Източник:
85′
Капитанът Юли Ненов напуща за сметка на Красимир Тодоров.
84′
ГООЛ ЗА БОТЕВ! 3:0! ЙОАН БАУРЕНСКИ! Няма и минута, откакто Христо Иванов направи съвсем невероятно избавяне при удар с глава на резервата Василев, 40-годишният пазач капитулира за класическото 3:0! Отбраната на Етър въобще не се подреди добре при корнер, след който непокритият Бауренски осъществя от няма и два метра.
84′
Христо Христов е една от последните очаквания за Етър в този бараж.
82′
Ловре Кнежевич получава жълт картон.
78′
Николай Дичев се появява в игра вместо Радослав Апостолов.
74′
Промяна в състава на Враца. Виктор Василев се появява в игра вместо Чавдар Ивайлов.
73′
ГООЛ ЗА БОТЕВ! 2:0! БРАЯН ПЕРЕА! С оглед безидейността на " болярите " в нападателен проект, като че ли изцяло разумно Ботев (Враца) стигна до второ решаващо попадение в 73-ата минута. Мартин Николов пусна акуратен пас по въздух за Браян Переа, който беше намерил празното пространство сред двамата централни бранители на Етър. Бившият футболист на Лацио имаше цялото време на света, с цел да спре кълбото, а по-късно да прекара кълбото около обезверено хвърлилия се към него Иванов.
71′
Етър въпреки всичко загатна, че ще притисне оптимално своя конкурент, откакто в 71-ата минута Радослав Апостолов реши да се нагърби с обстрелването на вратата отвън наказателното поле. Изстрелът му притежаваше нужната мощ, само че не и акуратност.
70′
Чавдар Ивайлов получава един от следващите си жълти картони във футболния ни шампионат.
65′
Уилсън Фелипе напуща терена, а на негово място ще забележим Райков .
62′
ГАВРИЛОВ! 2:0 беше напълно близо на хоризонта в 62-ата, когато Юли Ненов още веднъж впечатли феновете на стадион " Александър Шаламанов ". Крилото пусна остроумен пас за Гаврилов, който изцяло непокрит обаче направи по-трудното и шутира над горната греда.
 Снимка 575609
Източник:
61′
Антонио Геооргиев получава първия жълт картон за своя тим.
60′
Етър мъчно успяваше да отговори на предизвикването, а от своя страна Ботев искаше да доближи до може би съдбоносен втори гол. В 60-ата минута Луис Фелипе скочи най-високо при корнер, само че ударът му с глава не откри задачата.
56′
Уилсън Фелипе получава първия жълт картон в мача.
49′
ГООЛ ЗА БОТЕВ! ЮЛИАН НЕНОВ! Втората част донесе голяма наслада за всички, които симпатизират на Ботев (Вр). Тимът от Северозапада поведе в 49-ата минута след страхотна триходова композиция. Всичко стартира от прелестния пас на Браян Переа, който изведе Чавдар Ивайло зад тила на Атанас Кръстев. Халфът не изгуби време и мигновено пусна паралелно на голлинията подаване за своя капитан Юли Ненов. Юношата на ЦСКА изпревари персоналния си надзирател и от няколко метра преодоля Иванов за 1:0.
46′

 Снимка 575608
Източник:
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45′
ПОЧИВКА!
44′
Цветомир Тодоров имаше последната опция да сътвори нещо по-интересно за полувремето, само че ударът му с глава беше елементарно избавен от Костов.
 Снимка 575607
Източник:
38′
Христо Иванов работи много рисковано, като реши да финтира Браян Переа в рискова зона пред личната си врата. В последна сметка ходът му се оказа печеливш.
29′
Ловре Кнежевич беше отшелник в офанзивата на Етър, само че това не му пречеше да тормози " зелената " отбрана. В 29-ата минута балканецът се възползва от неточност на Антонио Георгиев и насочи диагонален изстрел, който мина на безвредна отдалеченост от вратата на Краси Костов.
 Снимка 575606
Източник:
23′
НЕНОВ! Намиращият се в страхотна форма Юлиан Ненов имаше огромния късмет да изведе Ботев (Вр) напред в 23-ата минута. Йоан Бауренски хитро пропусна пас, търсещ неговия капитан, а крилото внезапно смени посоката против двама бранители на Етър. Последва удар в близкия ъгъл, само че Христо Иванов очакваше сходен процес на събитията и се намеси многозначително.
12′
ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДУЗПА! ВАР се намеси за първи път в баража с настъпването на 12-ата минута. Етър сътвори добра офанзива през центъра, при която Пехливанов и Ловре Кнежевич комбинираха ловко. Хърватинът навлезе в наказателното поле на Ботев, само че бе блокиран от Луис Фелипе. След консултация със своите сътрудници, Волен Чинков реши, че няма задоволително доводи за отсъждането на дузпа.
 Снимка 575604
Източник:
11′
В последвалите няколко минути " зелените " продължиха да постановат своята воля, изпълнявайки още няколко рискови статични положения. Христо Иванов и защитата пред него обаче удържаха врачанския напън.
5′
ГРЕДА ЗА БОТЕВ! Началните минути на мача несъмнено бяха за символичните домакини. Освен, че направляваха повече топката, футболистите на Ботев (Враца) изтърваха и първото чисто голово състояние. В 5-ата минута Чавдар Ивайлов центрира остро от фаул, Браян Переа се измъкна от персоналния си надзирател Ловре Кнежевич и насочи удар с глава, който се отби в страничния дирек на безпомощния Христо Иванов.
1′
НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!
 Снимка 575603
Източник:
Състав 76. Красимир Костов 1. Христо Иванов - капитан 2. Валери Христов 30. Моран Мартин 77. Мартин Николов 21. Атанас Кръстев 6. Антонио Георгиев 17. Ивей Ромееш 3. Луиз Соарес 7. Кольо Станев 22. Диего Фераресо 22. Ловре Кнежевич 94. Юлиан Ненов - капитан 26. Мариян Иванов 24. Стефан Гаврилов 14. Радослав Апостолов 19. Браян Переа 16. Уилсон Фелипе 17. Чавдар Ивайлов 10. Цветомир Тодоров 88. Йоан Бауренски 20. Яни Пехливанов Треньор Дженаро Йецо Веселин Великов Резерви 33. Любомир Василев 13. Анатолий Господинов 18. Илия Миланов 6. Кристиян Кънчев 10. Теодор Георгиев 29. Николай Дичев 11. Виктор Василев 23. Христо Христов 8. Митко Панов 3. Юлиян Райков 20. Мохамед Бентахар 24. Борислав Марков 28. Красимир Тодоров 18. Калоян Ненчев
Ботев (Враца) и Етър се изправят в съдбоносен бараж за влизане в efbet Лига. Двубоят е довечера от 20:00 часа на стадион " Александър Шаламанов ".

Срещата се чака да бъде посетена от доста почитатели на " виолетовите ", като от клуба са организирали безвъзмезден превоз.

Ботев излиза като любимец в мача, което значи и по-голямо напрежение в редиците на врачани. Наставникът на търновци Веселин Великов няма да може да разчита на двама от най-опитните си играчи - Даниел Младенов и Здравко Илиев.
 Юли Ненов: Ботев (Враца) би трябвало да остане в елита
Юли Ненов: Ботев (Враца) би трябвало да остане в елита

" Не бива да ни заблуждава слабата форма на Етър "

И двамата асове не се качиха на рейса за София. Извън сметките на Великов са също Георги Александров и Николай Янков.

" Трябва да създадем всичко допустимо да победим и да се върнем в елита. Баражът е единствено в един мач и възможностите са равни. Напрежението е повече в Ботев (Враца), който желае непременно да резервира мястото си в елита.

Разбира се, напрежение има и при нас. Всички са на линия, с изключение на трайно контузените Здравко Илиев, Георги Александров, Дани Младенов и Николай Янков. Ще създадем всичко допустимо, с цел да спечелим ", съобщи преди мача старши треньорът на търновци Веселин Великов.

Съставът на Ботев Враца приключи на предпоследно място в крайното класиране на efbet Лига и не съумя да си обезпечи несъмнено оставане в елита. Врачани ще би трябвало да минат през баража, с цел да си подсигуряват първокласен статус и за идващия сезон, което е огромната цел пред отбора.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР