Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 със Зенит Санкт Петербург. Контролната

...
Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 със Зенит Санкт Петербург. Контролната
Коментари Харесай

Ботев Пд с престижно равенство срещу Зенит в контрола

Ботев Пловдив приключи наедно 2:2 със Зенит Санкт Петербург. Контролната намира се игра на един от терените на състезателен комплекс NAS в Дубай.

Двата отбора направиха доста забавен за наблюдение конфликт, изпълнен с голям брой голови обстановки. Руснаците имаха превес по повод притежание на топката, само че пловдивчани се показаха почтено и дадоха сериозен отпор на един от най-големите тимове в Русия. Срещата се състоя от две полувремена по 40 минути. Още в 5-ата минута Тодор Неделев извърши рисков свободен удар пред наказателното поле, а кълбото мина на сантиметри от гредата. Две минути по-късно " канарчетата " получиха дузпа за игра с ръка на бранител на Зенит. Зад топката застана Тодор Неделев, който с мощен удар прати топката в мрежата за 1:0.

Последва масиран напън на " сините " и играта се водеше напълно в половината на Ботев. След серия от офанзиви без сериозна опасност за Ханкич, в 23-ата минута Мостовой получи отличен извеждащ пас и остана очи в очи с Ханкич, само че вратарят на пловдивчани се намеси по най-хубавия метод и избави. В 30-ата минута офанзива на Зенит отляво приключи с прострелно центриране, състезател в синьо засече и единствено отличната изява на Генев предотврати попадение. При последвалия корнер Дзюба бе оставен непокрит и от близко изравни - 1:1.

Второто полувреме започва с две страхотни положения за Ботев. Секунди след старта на втората част Емануел Току мина на дрибъл половината терен и пусна наляво към Брахими, който залъга защитник и от прелестна позиция на 10 метра от вратата шутира, само че стражът на руснаците се намеси ослепително и парира удара. След по-малко от 120 секунди мощен удар на Николай Минков от 25 метра затрудни вратаря, който в началото изпусна кълбото, само че по-късно улови топката. Руснаците дадоха отговор с рисков удар на Йерокин, който бе избит от Аргилашки.

Последва напън на " канарчетата ", които натикаха руснаците в личната им половина. В 55-ата минута многоходова офанзива на Ботев откри Брахими отляво, бързоногият състезател надбяга защитник и насочи прострелно центриране, само че защитник мазета пред погледа на Минков. Минута по-късно Маркиньос отстрани защитник отдясно и центрира, вратарят се намеси добре и парира опита за удар на Брахими. Последваха нови два пропуща на Ботев, откакто първо Реда Рабей центрира доста рисково на задна греда, а Генев се размина с кълбото на сантиметри от вратата.

Секунди по-късно остро центриране бе избито от бранител и топката като по знамение не влетя в мрежата. Точно когато " жълто-черните " направляваха протичащото се на терена, тимът на Зенит стигна до втори гол. Центриране отдясно откри нападател, който насочи удар и след рикошет топката се насочи към вратата. Георги Аргилашки се намеси добре и мазета, само че право в Оздойев, който от няколко метра прати топката в мрежата.

В 64-ата минута след композиция с едно допиране топката се озова в Кузаяев, който насочи рисков удар от ъгъла на наказателното поле, а топката мина на метър от вратата. В 69-ата минута Аргилашки се намеси уверено -след къса блъсканица състезател на Зенит се озова на стрелкова позиция, само че вратарят съкрати ъгъла до нападателя и отрази удара. В 71-ата минута " канарчетата " пресираха Зенит и съумяха да лишават топката. Емануел Току се озова с кълбото пред наказателното поле и от чиста позиция шутира, само че над вратата. В 76-ата минута Саус направи очевиден пропуск, откакто от няколко метра стреля над вратата.

Последваха пропуски на Маркиньос и Саус, преди да се стигне до 78-ата минута, в която Ботев получи втора дузпа, този път за нарушаване против Реда Рабей. С осъществяването се зае Маркиньос и макар, че вратарят уцели ъгъла на бразилеца, шутът бе доста добре ориентиран и " канарчетата " стигнаха до равенството - 2:2.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР