Ботев (Пловдив) стана последният български отбор, който заслужи място в

...
Ботев (Пловдив) стана последният български отбор, който заслужи място в
Коментари Харесай

Ботев Пд надви Берое и ще играе в Лигата на конференциите

Ботев (Пловдив) стана последният български тим, който заслужи място в европейските клубни шампионати през идващия сезон, откакто надигра с 2:1 вкъщи състава на Берое в баража за присъединяване в Лигата на конференциите.

Мохамед Брахими даде задатък на " жълто-черните " в 38-та минута, когато се възползва от подаване на Самюел Супрайен и с удар от границата на вратарското поле беше прецизен за 1:0.

" Канарчетата " удвоиха преднината си скоро след началото на второто полувреме, когато в 48-та минута тяхна офанзива отдясно приключи с подаване в наказателното поле на гостите, където топката стигна до Па Конате. Гвинейският футболист овладя кълбото и с второто си допиране го прати във вратата на старозагорци за 2:0.

Отговорът на Берое не закъсня и единствено пет минути по-късно Давиде Мариани върна своя отбор в срещата, разписвайки се с отдалечен удар по земя.

В края на срещата гостите предстоящо натиснаха, само че не съумяха да стигнат до втори гол и по този метод успеха остана за Ботев (Пловдив).

С триумфа бронзовите медалисти от последния сезон в Първа лига си осигуриха и завръщане в европейските клубни шампионати, където за последно играха през сезон 2017/18.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР