Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция за ситуацията с новия

...
Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция за ситуацията с новия
Коментари Харесай

Ботев Пд: Антон Зингаревич все още не е собственик на клуба

Ботев (Пловдив) излезе с публична позиция за обстановката с новия притежател Антон Зингаревич. От нея излиза наяве, че Сдружение " ПФК Ботев ", което държи 60% от акциите на клуба, е овластило управителния съвет да подпише контракт с компанията на руснака за прехвърлянето на тяхната част от акциите, само че той към момента не е притежател на клуба.

Ето какво написаха от клуба:

" Сдружение „ Професионален футболен клуб Ботев “ овласти управителния съвет да подпише контракт с компания на господин Антон Зингаревич за прехвърлянето на 60% от акциите на ФК „ Ботев Пловдив “ АД. Решението бе взето с болшинство от над 80% след траяло над 3 часа онлайн заседание на Сдружението. Очаква се окончателното решение на господин Зингаревич за придобиването на акциите. Предстои правенето на самия контракт от юристите на двете страни. По тази причина Общото заседание на ПФК Ботев АД, планувано за 08.01 ще бъде изместено на аварийна дата 20.01.2021г.

С друго свое решение Сдружението, като социална институция, съхраняваща ботевизма, гласоподава за активизиране на напъните за закупуването на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, които сега са благосъстоятелност на ТЦ ИМЕ АД - в неплатежоспособност. След извършена нова среща на управлението на Сдружението със синдика на изпадналото в неплатежоспособност сдружение, Сдружението заплати аванс от 8% от желаната сума от 110 000 лв. и има период доникъде на февруари да заплати цялостната сума. Инициативата е координирана с кандидат-инвеститора в клуба господин Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба.

Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място вършат клуба доста по-интересен за евентуални сътрудници и е дългожелана цел на всички милеещи за Ботев. В тази връзка в околните дни Сдружението ще осведоми ботевистката общност по какъв начин да се включи в набирането на средствата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР