Босненската петролна рафинерия Nafte Brod възнамерява да построи 100 MW

...
Босненската петролна рафинерия Nafte Brod възнамерява да построи 100 MW
Коментари Харесай

Босненска рафинерия ще строи газова централа за €150 милиона

Босненската петролна рафинерия Nafte Brod има намерение да построи 100 MW газова централа в Сръбската република на Босна и Херцеговина, заяви SeeNews, цитирайки държавното управление на самостоятелната република. Инвестицията е оценена на €150 милиона.

В момента компанията прави изследване за изпълнимост на плана и възнамерява да подаде искане за концесия след края на теста, се споделя в изказване на държавното управление на Република Сръбска. Местните управляващи към този момент са одобрили съглашение за съдействие с компанията по плана.

Акциите на Nafte последно се търгуваха на BLSE на 7 юли за $0,0052/€0,0051.
 Еколози стопираха построяването на най-голямата газова централа в Европа
Еколози стопираха построяването на най-голямата газова централа в Европа

Централата трябваше да се намира в Северен Йоркшир и двете газови турбини да заменят две остарели уреди, които работят на въглища

Рафинерия Nafte е основана в Брод, в северозападната част на Република Сръбска. Тя е мажоритарна благосъстоятелност на съветската NeftegasInCor.

В началото на годината английската компания Drax се отхвърли от проекта си да построи най-голямата газова електроцентрала в Европа. Това стана след гневна съпротива от екозащитници. Централата трябваше да се намира в Северен Йоркшир и двете газови турбини да заменят две остарели уреди, които работят на въглища.

Решението пристигна след три години яростни разногласия и съдбни искове. Зелените групи упорстват, че плануваната газова електроцентрала с мощ 3,6 гигавата, не подхождат на английските упоритости за понижаване на парниковите излъчвания.

В продължение на десетилетия Drax бе измежду най-големите оператори на въглищни централи във Англия.
 Русия възобнови доставките на газ по най-големия си водопровод към Европа
Русия възобнови доставките на газ по най-големия си водопровод към Европа

Възстановяването до желаните равнища ще отнеме известно време
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР