Бош постига растеж в световен мащаб чрез целенасочени инвестиции(снимка: Бош) Германският

...
Коментари Харесай

Бош ще инвестира милиарди в производство в Европа и Китай


Бош реализира напредък в международен мащаб посредством целенасочени вложения
(снимка: Бош)

Германският снабдител на технологии и услуги Бош съумя да усили оборота си и да реализира облага през 2022 година, макар сложната макроикономическа обстановка. Плановете на компанията включват огромни вложения в разширение на производството в Европа и Китай.

Според предварителните данни за 2022 година, Група Бош е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро. Оборотът е повишен с към 12% по отношение на миналата година или с към 10% след промяна на резултата от курсовите разлики. EBIT (печалбата преди лихви и данъци) от активността доближи 3,7 милиарда евро. Очаква се марж на EBIT от към 4%.

„ Предизвикателната 2022 година още веднъж сподели, че Бош е устойчива на рецесии, като в същото време има и голяма новаторска мощ ”, съобщи доктор Щефан Хартунг, ръководител на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH, при показване на предварителните бизнес резултати на компанията.
още по темата
Той акцентира способността на Бош в извънредно сложна среда до обезпечава благоприятни условия за напредък в международен мащаб с целенасочени вложения и разширение на интернационалното си наличие. „ Искаме да предоставим на хората по целия
Всичко за Вашата сватба
свят „ Техника за живота ” и по този начин да дадем важен принос за обществото – от отоплението, щадящо климата, до енергоспестяващите решения и устойчивата подвижност ”, съобщи доктор Хартунг.

Наскоро Бош разгласи, че през идващите 10 години ще влага към 950 милиона евро в инженерен и индустриален център в Суджоу, Китай. Центърът ще основава особено създадени решения за подвижността и артикули в региона на електрификацията и автоматизацията, които ще обслужват потребностите на локалния пазар.

Същевременно Бош спомага за повишение на статута на Европа като високотехнологична локация: „ Изключителен образец е разширението на заводите ни за чипове в Дрезден и Ройтлинген ”, сподели доктор Хартунг. „ До 2026 планираме да влагаме още 3 милиарда евро в бизнеса с полупроводници – това е приносът ни за превъзмогване на дефицита на чипове в бранша на подвижността ”.

Бош ще се концентрира и върху разширението на бизнеса си в международен мащаб – в Египет, Индия, Мексико, Съединени американски щати и Виетнам, стана ясно още от отчета за финансовите резултати на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg