Босът на италианския футбол Габриеле Гравина е твърдо против идеята

...
Босът на италианския футбол Габриеле Гравина е твърдо против идеята
Коментари Харесай

Няма да допуснат сливане на сезоните в Италия

Босът на италианския футбол Габриеле Гравина е твърдо срещу концепцията за обединение на сегашния и идващия сезон. Заради пандемията от ковид има огромна възможност шампионатите да бъдат доиграни през летните месеци, а незабавно след тях да би трябвало да започва идващият сезон.

“Изключвам опцията за обединение на сезоните, тъй като през идващото лято ни чака Европейско първенство”, безапелационен беше президентът на Италианската футболна федерация в изявление за Sky Sport.
 Италианската федерация ще моли УЕФА и ФИФА сезонът да се доиграе през юли и август
Гравина не утвърждава и разновидността за увеличение на Серия “А” до 22 клуба. Това би станало, в случай че актуалната акция в елита бъде прекъсната и няма изпадащи, само че пък първите два в Серия “Б” заслужат промоция. “Тогава би се получило нещо, което няма по какъв начин да сработи. Не виждам по какъв начин бихме се справили с 22 отбора. Не е толкоз елементарно да променяш формата на шампионата. А и се задава Европейско състезание, както споменах”, обоснова се Гравина.

Той още веднъж увери, че във федерацията са подготвени за удължение на сезона до 30 юли. Планът в този случай е мачовете да се възобновят през май. В Серия “А” остават да се изиграят 12 кръга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР