Боряна Узунова: Понякога жертвата не може без насилника Семейните скандали

...
Боряна Узунова: Понякога жертвата не може без насилника Семейните скандали
Коментари Харесай

Жертвата на домашно насилие приема съпруга си за господар

Боряна Узунова: Понякога жертвата не може без насилника Семейните кавги нанасят вреди за 10 млн. евро Адвокат Милена Кадиева: От домашно принуждение страдат и мъже Как да разпознаем жертвата на домашно принуждение
За да избере дамата да остане в една насилствена връзка, въздействат доста фактори. На първо място, такива дами години наред са били жертва на принудително държание и са изгубили своята персона. Те нямат независима вярна оценка на себе си, не се самоуважават, не се възприемат като почтени хора, а по-скоро като придатък, който не може да съществува без мъжа до себе си. В момента, когато един човек се обезличи, мъчно може да се осъществя в бъдеще. Друг решителен фактор са патриархални устои, налагани от близки, родственици и сътрудници. Аргументи като „ Ти си го избрала, в този момент ще търпиш ", „ Той е татко на децата ти ", „ Сега най-малко имате покрив над главата си " са безумни опити да бъде спряна една жена от това да предприеме деяние. Когато тя няма поддръжката на близки и родственици, мъчно се взема решение да се откъсне от насилника, изяснява юрист Кадиева.

На последващо място са финансовите фактори, защото доста дами са спирани от работа. Те нормално стоят у дома и домакинстват, а в случай че работят, парите им ги прибира брачният партньор или сътрудникът. По този метод те са напълно финансово подвластни и следени. Изключително публикувано е икономическото принуждение, което участва в съвсем една трета от всички случаи на домашно принуждение. Когато една жена няма близки, родственици, другари, пари и подкрепяща среда и е обезличила себе си в една такава дълготрайна връзка, тя няма никакви сили да тръгне да търси поддръжка, прибавя юрист Кадиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР