Боряна Калейн ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика, която

...
Боряна Калейн ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика, която
Коментари Харесай

Боряна Калейн пропуска СК в София

Боряна Калейн ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика, която ще се организира в зала " Арена София " от 30 март до 2 април. 

Възпитаничката на Мариана Памукова през вчерашния ден е почувствала неразположение по време на подготовка и е поискала отмора. Така в надпреварата идната седмица ще ни показват Стилияна Николова и Ева Берзалиева, заяви основният управител на националния тим - самостоятелно (жени) Бранимира Маркова.

" Световната купа е едно от най-вълнуващите надпревари за нас през сезона. Първоначално трябваше да вземат участие Стилияна Николова и Боряна Калейн. Вчера Боряна организира доста добра първа подготовка, само че прекъсна втората, защото не се усещаше добре и съобщи, че се нуждае от отмора. Затова в София ще играе Ева Брезалиева ", сподели Бранимира Маркова.

Тя посочи, че Калейн не е контузена, а просто има потребност от отмора.

Преди началото на конференцията наставникът на ансамбъла Весела Димитрова беше наградена за номер 1 на 2022 година в анкетата на вестник " Труд ". Тя получи картина от художника Александър Симеонов от Владимир Памуков, виновен редактор на отдел Спорт на вестника.

Димитрова получава премията за четвърти път.

На Световната купа в София ще вземат участие най-силните гимнастички и най-хубавите ансамбли. При тимовете ще вземат участие 14 състава без Мексико и Азербайджан, който са с контузени състезателки. Индивидуалните гимнастички са 53 при дамите. Сред отсъстващите са Дария Атаманов (Израел) и Дария Варфоломеев (Германия), които също са с контузии.

Световната купа ще се организира от 31 март до 2 април, като първите два дни надпреварата е от 11.00 до 19.00 часа, а в неделя финалите са от 13.00 до 19.00 часа.
 
" Отново ще има Кралица на хубостта, която ще получи корона от Златарна Целие. Ще има и лотария с награди за публиката. Билетите за Световната купа към този момент са в продажба ", сподели генералният управител на БФХГ Росина Атанасова.

От 7 до 9 април столицата ще бъде хазаин на мощен интернационален шампионат " София къп " за дами и за девойки, където също ще има огромен интерес. Надпреварата ще бъде в зала " София ".

" 14 ансамбъла ще вземат участие при девойките, без Естония и Азербайджан. Индивидуално девойки са 76, дамите също са доста. Ще бъде дълго и доста оспорвано съревнование. Входът е свободен, а финалите са в неделя. Ще има награден фонд и " Мис шампионат ", сподели вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова.
 
Бранимира Маркова сподели, че е удовлетворена от представянето на българките от началото на сезона.

" Предстои доста тежка година за всички. Представянето на Стилияна Николова върви доста добре, Ева Брезалиева има по-малко опит, само че също играе добре. Татяна Воложанина и Магдалина Миневска ще играят на шампионата в София, а в последния миг ще реша дали третата гимнастичка да бъде Боряна Калейн или Ева Брезалиева ", добави Бранимира Маркова.

" При Стилияна не считам, че би трябвало да се вършат промени в съчетанията сега, тя би трябвало единствено да надгражда. Ева игра доста добре в Марбея, създали сме доста леки корекции в нейните композиции ", сподели още Маркова.

Весела Димитрова разкри, че има промени в съчетанието с пет обръча на ансамбъла.
 
" Засега промени в състава няма, има промени в едно от съчетанията. Направихме коренции в композицията на обръчи след Атина. Момичетата са доста стимулирани. Не стартирахме ослепително на Световната купа в Атина, само че ние имаме квота за Париж и тази година върховата форма ще бъде на Световното състезание в Испания през август. Световните купи са единствено стадии в подготовката. Тренировките вървят обикновено, има напрежение като преди всяко съревнование, само че те ще се оправят. Бяха разочаровани, че останаха втори в Атина и в този момент ще дадат най-хубавото пред българска аудитория ", сподели Димитрова.

" Единственото нещо, което му би трябвало на ансамбъла е да си изиграе съчетанията. Трябва ни време, с цел да ги отработим. Вече видях другите тимове. Всички извънредно доста са напреднали. Конкуренцията е доста, доста сериозна ", добави тя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР