Боряна Калейн грабна третия си бронз от Европейското по художествена

...
Боряна Калейн грабна третия си бронз от Европейското по художествена
Коментари Харесай

Три бронзови медала за Боряна Калейн на Европейското в Баку

Боряна Калейн сграбчи третия си бронз от Европейското по художествена гимнастика в Баку. Българката направи отлична лента и с резултат от 19.750 завоюва третото си отличие по-късно от отборното през вчерашния ден и на топка преди към час.
Бронз Боряна завоюва и на финала на топка от Европейското състезание по художествена гимнастика, което се организира в Баку, Азербайджан, оповестява gong.bg.

Другата ни представителка във финала на топка Катрин Тасева приключи на 7-мо място след грешки в съчетанието си. Състезателката на „ Левски” Илиана получи 19.500 точки.

Златото във финала на топка е за Арина Аверина с 22.850 точки, а среброто за Александра Солдатова с 22.050. И двете състезателки на съветския народен тим.

Малко по-рано се организира финалът на обръч. Съвсем малко не доближи на Невяна Владинова за орден. Грацията ни приключи четвърта с 20.700 точки - с 12.200 за компликация, 8.500 за осъществяване.

Боряна Калейн позволи неточност и приключи на 7-а позиция в този край с 19.700 точки. Златото на обръч е за Дина Аверина от Русия с 23.300 точки. Среброто е за Катсярина Халкина от Беларус, а на третата позиция е Никол Зеликман от Израел.

Вчера националният отбор на България извоюва бронзов орден в отборната конкуренция. Програмата на шампионата не планува многобой в самостоятелното при дамите.

Състезанието продължава с финалите на бухалки и лента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР