Борусия взриви Бундеслигата. В последния кръг от сезона жълто-черните направиха

...
Борусия взриви Бундеслигата. В последния кръг от сезона жълто-черните направиха
Коментари Харесай

Майнц 05“ отупа Борусия“

" Борусия " взриви Бундеслигата. В последния кръг от сезона " жълто-черните " направиха единствено 2:2 в Дортмунд против " Майнц 05 " и хвърлиха в шок и мъчителна мъка почитателите си.

В същото време " Байерн " би 2:1 в Кьолн и завоюва още веднъж купата в Германия.

Баварците и " Борусия " приключиха с по 71 точки. В подобен случай по-предното класиране е за тима с по-добра голова разлика. Това е " Байерн ", за който купата е 11-а подред в Германия.

Победа щеше да подсигурява на " Борусия " първи шампионски успех от 2012 година без значение от резултата на мюнхенци.

Тимът от Дортмунд обаче се провали епохално, имитирайки " Левски ".

Преди 10 година " сините " трябваше да бият " Славия ", с цел да вземат купата у нас, само че приключиха 1:1 и подариха трофея на " Лудогорец ".

Националът Илия Груев излезе титуляр за " Вердер " при гостуването на " Унион ". В Берлин домакините изтръгнаха триумф с 1:0 и за първи път в историята си ще играят в  Шампионската лига. Груев бе на терена до 86-ата мин.

Четвъртият участник в Шампионската лига ще е " Република България Лайпциг ".

В Лига Европа ще играят " Фрайбур " и " Айнтрахт ", в случай че завоюва купата на Германия във финала против " Република България Лайпциг ". Иначе франкфуртци като 7-и отиват в Лигата на конференциите, а оттова във втория по мощ евротурнир минава " Байер " (Леверкузен).

След " Херта " изпадна и " Шалке 04 ", а " Щутгарт " ще играе бараж с третия във Втора бундеслига. Това ще е " Хайденхайм " или " Хамбургер ".

На фотографията:Феновете на " Борусия " са в потрес
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР