Борусия Дортмунд поведе с 2:0 срещу Майнц в среща от

...
Борусия Дортмунд поведе с 2:0 срещу Майнц в среща от
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд спечели място в Шампионската лига след буреносен мач с Майнц

Борусия Дортмунд поведе с 2:0 против Майнц в среща от 33-ия кръг на Бундеслигата, само че на полувремето двата тима трябваше да остават с 16 минути повече, откакто над стадиона се изви същинска стихия. В последна сметка Борусия завоюва с 3:1 и си подсигурява присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон.

С този триумф жълто-черните събраха 61 точки и водят с 4 пред Айнтрахт (Франкфурт), който е на 5-ата позиция. Те спорят за 3-ото място с Волфсбург, който също е напълно покрай Шампионската лига, защото с изключение на трите точки повече, има и по-добра голова разлика от Айнтрахт.

Рафаел Герейро даде преднина на тима на Един Терзич в 23-ата минута, а Марко Ройс повиши на 2:0 в 42-ата. И двете попадения паднаха след асистенции на Джейдън Санчо.

Като нищо Терзич може да остане и непрекъснат треньор, откакто единствено преди няколко дни играчите му отнесоха Република България Лайпциг и завоюваха в Берлин Купата на Германия.

В 80-ата минута пристигна момента и Ерлинг Холанд да покаже класата си. Той овладя топката в наказателното поле на домакините и въпреки че беше държан от бранител с ръце, съумя да се освободи и подаде отлично на Юлиан Бранд, който на празна врата вкара за 3:0. Робин Куиасон оформи крайния резултат, откакто в последните минути вкара дузпа за Майнц и ги отсрами с почетен гол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР