Борисов заръча кметовете на засегнатите населени места в Мизия, Борован

...
Борисов заръча кметовете на засегнатите населени места в Мизия, Борован
Коментари Харесай

Борисов заръча спешно възстановяване на разрушените улици в Мизия

Борисов заръча кметовете на засегнатите обитаеми места в Мизия, Борован и Хайредин незабавно да възложат възобновяване на улиците, разрушени при наводненията. Преди началото на днешното държавно съвещание министър-председателят Бойко Борисов инструктира министрите на районното развиване и благоустройството и министъра на вътрешните работи Валентин Радев да отидат и да видят разрушенията по улиците.

" Нанков, да отидете да видите с Радев, по Мизия, по Дупница тези улици, които ги дават - разрушените, да възложите на кметовете през днешния ден още да почнат да асфалтират ", подреди министър председателят.

Министър-председателят настоя по този начин да бъдат направени нещата, че хората още през днешния ден - на следващия ден да могат да се прибират по къщите. " Намерете метода, по който кметът - тъй като е община - да разпореди и вие незабавно да го реализирате ", заръча Борисов.

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков съобщи, че още през вчерашния ден сутринта са създали нужната организация с Областно пътно ръководство. С логистична поддръжка от Транспортно възобновяване на отрасловото министерство са обезпечени пътно-поддържащи компании с над 20 машини - тежки, багери, фадроми за разчистване на калта и на тинята в засегнатите улици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР