Борисов получи от Вселенския патриарх Вартоломей орден “Кръст - Христос

...
Борисов получи от Вселенския патриарх Вартоломей орден “Кръст - Христос
Коментари Харесай

Вартоломей обяви Борисов за достоен, удостои го с висок орден

Борисов получи от Вселенския патриарх Вартоломей медал “Кръст - Христос Вседържител ” на Майката-Църква по отношение на 130-годишнината от полагането на Основния камък на Желязната черква “Св. Стефан ” в Истанбул, написа " 24 часа ". А за внуците му имаше особено благословение за здраве. " Благодаря, че и те изстрадаха за всичките тези години ", сподели водачът на ГЕРБ. И се пошегува, че на срещата му с Вселенския патриарх има доста фотографи.

Изказвам най-дълбоката си синовна благодарност и съзнавам изключителната отговорност, че съм почетен от Първосветителя на вселенското Православие с Орден “Кръст - Христос Вседържител ” на Майката-Църква по отношение на 130-годишнината от полагането на Основния камък на Желязната черква “Св. Стефан ” в Истанбул, възобновена с помощта на съглашението сред нашето държавно управление и моя огромен другар - президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, написа по-късно Борисов в профила си във фейсбук.

Руската експанзия в европейска Украйна е жесток антихристиянски акт, който предизвиква голямо страдалчество на украинския народ. Това заявих по време на срещата си с Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей I, написа още Борисов. За мен беше огромна чест да бъда признат на визита във Центъра на Православието - Великата Христова Църква на Константинопол (Истанбул) в кабинета на Негово Всесветейшество. От своя страна Патриарх Вартоломей ме увери, че се моли за здравето и благополучието на българския народ.

След като преди обед бе на литургия в Желязната черква " Свети Стефан " водачът на ГЕРБ Бойко Борисов бе и на визита при Вселенския патриарх Вартоломей. Бившият министър председател е на посещаване в Истанбул.

Молим се за България, сподели на Борисов архиепископът на Америка Елпидофор, с който водачът на ГЕРБ се срещна във Вселенската патриаршия. Господ да си ни пази страната, добави Борисов. Вие ще сте огромен водач, Бог да ви благослови, получи той благоволението на архиепископа. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР