Борисов и Путин обсъдиха разпространението на вируса COVID-19. Българският премиер

...
Борисов и Путин обсъдиха разпространението на вируса COVID-19. Българският премиер
Коментари Харесай

Борисов постави въпроса за закупуването на респиратори от Русия в телефонен разговор с Путин

Борисов и Путин разискаха разпространяването на вируса COVID-19. Българският министър председател означи ограниченията, които страната ни е подхванала за справяне с ковид. „ За броени дни българската промишленост се реорганизира, с цел да създаде и обезпечи нужните защитни дрехи за медицинските екипи в цялата страна. Прилагаме всички одобрени от международната здравна общественост ограничения за ограничение на болестта “, съобщи министър-председателят Борисов пред Владимир Путин. Борисов сложи също въпроса за опцията България да закупи от Русия респиратори, които са извънредно значими за лекуване на пациентите с ковид. В хода на диалога бе изтъкнато, че съветските учени поставят съществени старания в създаване на ваксина против COVID-19.

По време на диалога беше разисквана и обстановката в Сирия . Премиерът Бойко Борисов акцентира, че на българо-турската граница има нулева незаконна миграция. „ Продължаваме с цялата си воля да се борим за мир и добросъседство. Убеден съм, че единствено с дипломация могат да бъдат решени споровете “, съобщи Борисов. Той изрази убеденост, че разсъдъкът и разговорът ще надделеят, с цел да се спре филантропичната рецесия.

Друг акцент на диалога бе енергетиката. Борисов осведоми съветския президент за напредъка по строителството на „ Балкански поток “, който ще утвърди основната роля на България в превозването на природен газ в Европа за десетилетия напред. До момента над 20 000 тръби се намират в строителните бази, а на пристанище „ Бургас “ има доставени още над 6000 броя. Общо разнесените тръби по трасето са над 140 км, от които са заварени над 120 км.

„ Заинтересовани сме от продължение на съдействието с Русия в региона на природния газ, при прецизното съблюдаване на европейските правила, за гарантиране на сигурността на газовите доставки за България и района ”, съобщи по време на диалога Бойко Борисов. Премиерът приветства постигнатото съглашение сред „ Газпром износ “ и „ Булгаргаз “ за понижаване с 40,3 % на цената на доставките на природен газ за България по отношение на решението на Европейската комисия.

В телефонния диалог президентът на Руската федерация В ладимир Путин поздрави премиера Бойко Борисов във връзка националния празник на България – 3 март.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР