Борисов гради светкавично 474 км чужд газопровод за 14 месеца

...
Борисов гради светкавично 474 км чужд газопровод за 14 месеца
Коментари Харесай

Бабикян: Борисов гради светкавично 474 км чужд газопровод

Борисов гради стремително 474 км непознат газопровод за 14 месеца и основава работни места в пандемия за компании и служащи, най-вече от Русия.

Това оповестиха от Отровното трио във Фейсбук. Данните за заетите служащи и експерти са от формален отговор на въпрос от депутата Арман Бабикян.
 Арман Бабикян: Има Такъв Народ не може да се държат като нацупени моми Арман Бабикян: Има Такъв Народ не може да се държат като нацупени моми
Още един кръг съвещания са по-добре от партийното безмълвие. Всяка стъпка може да се окаже потребна. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от "...

" На 23 септември 2020 година Борисов качи заместник-министъра по корпоративно ръководство в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад в хеликоптер, с цел да им покаже строителството на " Балкански поток ", показват от триото. И цитират: „ На терен се трудят над 2 500 служащи от разнообразни страни. Наистина голям план, в чието осъществяване са мобилизирани 1420 броя тежка строителна машинизация и профилирана техника. С реализацията на " Балкански поток " България се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и подсигурява диверсификация на газовите доставки. През него се планува да се доставя както азерски, по този начин и американски полутечен газ “, сподели тогава Борисов.

В отговор до народния представител Арман Бабикян 11 месеца по-късно, Министерство на външните работи на Република България осведоми, че са издадени 1159 визи D (за дълготрайно пребиваване) на жители от Руската Федерация и Беларус, ангажирани със строителството на „ Турски поток “ на българска територия. От тях 973 са за руснаци и 186 за служащи от Беларус.

От Отровното трио дават и числа за съпоставяне:

- По думите на някогашния първи Бойко Борисов, на терен са се трудят над 2 500 служащи от 16 разнообразни страни;
 Арман Бабикян: Нямам нищо срещу - да вървим на избори Арман Бабикян: Нямам нищо срещу - да вървим на избори
Нямам нищо срещу - да вървим на избори. След 3 месеца ще сме в поза Х. Нека да си ги спестим тези три месеца. Това съобщи в ефира на Нов...

- Според Агенцията по заетостта - 1727 служащи от страни отвън Европейски Съюз са получили краткотрайни позволения за работа в България по строителството на " Турски поток ". Огромната част от тях са жители на Русия и Беларус.

Така се оказва, че тази " основна инвестиция за страната ни " (по Борисов), " зави " през България, с цел да обезпечи още едно трасе за съветски газ - с авансово закупени съветски тръби, построен от съветски компании, маскирани зад саудитския " Консорциум Аркад ", с съвсем напълно запазен потенциал и количества синьо гориво, които прескачат Северозападна България и имагинерния хъб «Балкан», с цел да стигнат тринзитно, непосредствено в Сърбия. Прекръстеният 3 пъти от Борисов «български проект» ( " Турски поток ", " Балкански поток ", " българска газова инфраструктура " ) се оказа напълно съветски – и компаниите, и строитерите, и газа. Само парите – български.

 



Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР