* Борисов гони отличниците в кабинета, Нанков се натиска за

...
* Борисов гони отличниците в кабинета, Нанков се натиска за
Коментари Харесай

Фаталните оставки на А-отбора

* Борисов гони отличниците в кабинета, Нанков се натиска за стола на Караниколов

* Не Горанов, а духът на Пеевски бил в джипката на премиера 

Да изчезнеш за 60 секунди. На филм това майсторство наподобява по един метод, само че напълно друго е да го видиш онлайн - в държавното управление. Както в сряда сутринта Борисов седеше на масата до Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов и гордо обясняваше за финансовата непоклатимост на страната, новите вложители, които чакаме и безкръвните митинги с помощта на полицията, по този начин вечерта едно известие от Министерски съвет уволни тримата най-хубави министри. Докато народът крещеше " Оставка " на Борисов, той им отговори с други три, за които никой в никакъв случай не си е помислял, че този кабинет може да съществува без тях.

Както преди година ГЕРБ остана с отворена уста пред новината за оставката на Цветанов, по този начин в този момент всички министри и депутати онемяха след решението на Борисов. Което на всичко от горната страна се оказа, че не е и негово, а на регионалните координатори на партията.

Най-абсурдни от всичко бяха претекстовете. Оказа се, че в джипката на Борисов постоянно е пътувал не Горанов, а духът на Пеевски, който назначил освен финансовия министър, само че и Караниколов, а дори и Маринов. Ако въпреки всичко се стигне до освобождението на тримата министри, това ще бъде съдбовната 13-та рокада в третия държавен екип на Борисов. Фатална, освен във връзка с нумерологията. Три години и половина великодушният Борисов раздава пари на всеки протестиращ и угажда на финансовите прищевки на съдружните си сътрудници единствено с едно повдигане на телефона към Горанов. Приходните организации работят на цялостни обороти. И даже в коронакриза имаме 1,2 милиарда остатък. Поисканата оставка се оказа закъснелият подарък на Борисов за влизането ни в чакалнята на еврозоната и за непокътнатия кредитен рейтинг на страната сега, в който надалеч по-стабилни стопански системи бележат спад. Премиерски подарък получи и Караниколов за обстоятелството, че за първи път превъртя стопанската система по този начин, че растежът й да зависи освен от потреблението, само че и от износа. И това не стана със статистическа еквилибристика, а с действителна помощ за бизнеса. Не инцидентно в разгара на коронакризата България регистрира 220 милиона вложения и единствено за седмица бяха открити 4 нови завода.

Отличната екипна работа на тримата нарочени за уволняване пък докара до рекордния спад на контрабандата. Защото, даже Борисов е не запомнил, Младен Маринов е служител на реда от кариерата и всяка акция против противозаконните цигари и алкохол е предходна през ръцете му. Ако Борисов си мисли, че служителите на реда на са нон стоп на улицата от изключителното състояние до митингите единствено поради премиерската награда от няма и 1000 лева, бърка. Без престижа на Маринов и основния секретар Ивайло Иванов униформените, които всеки ден са замервани от бутилки, от дълго време да са хвърлили щитовете и да са минали на страната на протестиращите. Показателна бе реакцията на служителите на реда на жълтите павета в сряда вечерта. Щом гръмна новината за Маринов, те попитаха: Да хвърляме ли и ние оставки.

С излизането на А-отбора от кабинета, на напред във времето ще се окажат новите отличници. Кои са те? Разбира се, Боил Банов. Между следствието " Ало, Банов " и свадите за небостъргача на Васил Божков, неуспелият режисьор ще има опция да се изяви на сцената, да пръска пари за пърформанси на умни и красиви без да има спирачка от Горанов. Новата регионална координаторка на ГЕРБ Николина Ангелкова ще може още веднъж да изгрее в Холивуд, с цел да търси вложители, които да покрият загубите от проваления летен сезон. Артистичният Дани Кирилов самоуверено ще може да харчи пари за нови затвори. А на първа писта за овакантения стопански пост ще може да загрява зам.-министърът, който излиза изсъхнал и почтен от всеки скандал - Николай Нанков. Той и до момента не може да елементарни на Караниколов, че оправи бакиите му с водата на Перник. Има единствено един проблем - няма да се шири самичък в джипката. Мястото на Владислав Горанов към този момент е заето. От Томислав Дончев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР