Борислав Цеков, фейсбукХоландия ни слага вето за Шенген. Високомерно и

...
Борислав Цеков, фейсбукХоландия ни слага вето за Шенген. Високомерно и
Коментари Харесай

България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия. В пъти!


Борислав Цеков, фейсбук

Холандия ни поставя несъгласие за Шенген. Високомерно и безусловно голословно! Антиеевропейско. Поведението на тази страна, Холандия, във връзка с България носи рецидивите на своето спорно минало на колониална империя, която дължи своето днешно благосъстояние не на някакви особени гении на своя народ, а на вековния незаконен обир, с който са извличали, и към момента не престават да извличат, ресурсите на Третия свят. България в пъти повече дава отговор на условията за Шенген, в сравнение с Холандия. В пъти!

Не България, а Холандия е главен европейски хъб за наркотрафика.

Не България, е Холандия е главен европейски хъб за трафика на дами.

Не България, а Холандия в припадък на много, да го назовем екзотично, схващане за господство на закона, за морал и за права на индивида, е узаконила проституцията и позволява предложение на женска плът по витрините и използването на опиати в кофишопове.

И тази страна има нахалството да споделя „ не “ на България за Шенген, в контраст на всички други държави-членки. Това не е просто политически въпрос или дипломатически въпрос. Това е въпрос на национално достолепие. И на европейски правила. Затова България повече не би трябвало да мълчи и да се самообвинява. Няма място повече за фини дипломации, дълбокомислени усуквания и скудоумни чиновнически шикалкавения. България би трябвало да тропне по масата!

Вето постоянно и всеки път, когато става дума за интерес, самодейност или предопределение, към които се стреми Холандия. Аргументи постоянно ще се намерят. „ Българско несъгласие “ би трябвало да стане нарицателно в Европейски Съюз, когато става дума за нещо, което желае Холандия. Щом желаят – България споделя „ не “ и ги стопира.

Щом ни третират с високомерието на колоноални господари, би трябвало получат съответен отговор. Защото нито една колония не се е освободила от колониалните си грабители с извъртане и дипломация. България, несъмнено, не е ничия колония, само че би трябвало категоричнл да пресече опитите на такива като Холандия да се подиграват с нас.

Ако имаме президент и държавно управление, още на следващия ден холандският дипломат ще бъде извикан и ще му бъде връчена протестна нота, а българският в Хага – извикан в София за съвещания. Ако имаме парламент, още на следващия ден ще одобри остра декларация. И несъгласие, несъгласие и отново – несъгласие за Холандия по всички азимути!

Става дума за нашето национално достолепие!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР