Борислав Сандов След подаден сигнал до РИОСВ-Шумен и намесата на Борислав

...
Борислав Сандов
След подаден сигнал до РИОСВ-Шумен и намесата на Борислав
Коментари Харесай

След намесата на министър Борислав Сандов спряха изсичането на тополи в село Тръница 

Борислав Сандов
След подаден сигнал до РИОСВ-Шумен и намесата на Борислав Сандов, министър на околната среда и водите, безобразната сеч на тополи в землището на село Тръница беше спряна. Назначена е инспекция, която ще откри до каква степен законосъобразна е сечта. Както писа, община Нови пазар в лицето на зам.кмета Златина Таскова издаде позволение за сеч на компания „ Герман и синове “. Наша инспекция откри, че разрешителното е издадено със знанието на кмета на общината Георги Георгиев.

Възползвайки се от ЗОСИ, /закон от 1974 г/, чл.32 ал 3, която гласи: „ Разрешение за отрязване и премахване на по-голям брой дървета и на лозя над 1 декар се дава от началника на ръководство „ Земеделие “ при общинската администрация въз основа на писмена молба и при съществуване на извънредно уважителни аргументи. “, община Нови пазар в лицето на кмета Георги Георгиев и зам.кмета Златина Таскова позволи изсичането на 169 тополи в село Тръница.

В случая „крайно уважителни причини“ липсват, има безобразна сеч и облекчаване интереса на частната компания „Герман и синове“!
Оцелелите тополи край реката на село Тръница
Дърветата образуват пояс в долната част на селото, стопират въздушните течения, стопираха унищожителна стихия преди 2 година и не пречат на никого. Надяваме се инспекцията на РИОСВ-Шумен да откри законосъобразността на разрешителното за сеч и да предотврати изсичането на тополите в село Тръница.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР