Борислав Новачков се отказа да преследва олимпийска квота на оставащите

...
Борислав Новачков се отказа да преследва олимпийска квота на оставащите
Коментари Харесай

Новачков се отказа да преследва олимпийска квота, Дубов ще стартира на 65 кг

Борислав Новачков се отхвърли да преследва олимпийска квота на оставащите два квалификационния шампионат. Европейският вицешапион от 2017-а в свободната битка, който живее в Съединени американски щати, се причисли към отбора след Нова година. Той започва на мощния шампионат " Яшар Догу " в Истанбул през януари, където загуби още на старта. После се бори и на държавния шампионат, само че в по-горната категория до 74 кг, където също не стигна до купата - бронз. Новачков бе измежду участниците ни на олимпиадата в Рио 2016, само че не съумя да стигне до оценките. И след разочароващото за него показване се отдръпна от тепиха, с цел да се впусна в ново предизвикателство - ММА.

Така в категория до 65 кг ще започва Владимир Дубов, международен и европейски вицешампион от 2013-а, само че от по-долната неолимпийска категория до 61 кг.

В момента националите, водени от старши треньора Валентин Ангелов, са на подготовка в Сливен за квалификационния шампионат в Будапеща от 19 март. Тимът ще остане на лагер до заминаванато си на 17 март. А съставът ще бъде разгласен в допълнение.

Последната подготовка е в София от 30 април, като и на двата шампионата единствено финалистите взимат квоти за Токио 2020.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР