Борис Джонсън изглежда все по-сигурен лидер на Консервативната партия и

...
Борис Джонсън изглежда все по-сигурен лидер на Консервативната партия и
Коментари Харесай

Борис Джонсън с още по-голяма подкрепа за лидер на консерваторите

Борис Джонсън наподобява все по-сигурен водач на Консервативната партия и идващ министър председател на Англия, оповестява Ройтерс. След третия кръг гласувания за установяване на идващия водач на най-голямата партия в Народното събрание, в конкуренцията остават Борис Джонсън, външния министър Джереми Хънт, министъра на околната среда Майкъл Гоув и министъра на вътрешните работи Саджид Джавид.


Разликата в събраните гласове на третия кръг е доста огромна в интерес на Джонсън. Бившият кмет на Лондон и външен министър на Англия събира 143 гласа от общо 313.

Далеч обратно са Хънт с 54, Гоув с 51 и Джавид с 38 гласа.

Утре ще има още две гласувания, като след всяко едно ще отпадат най-слабо представилите се претенденти.

Когато останат единствено двама претенденти, гласуванията ще се реалокират от Народното събрание измежду членската маса на Консервативната партия в цялата страна.

До края на юли членовете на партията ще са избрали кой ще е идващият министър-председател.

Борис Джонсън, чиято политическа кариера е белязана от гафове и кавги, разгласи по-рано, че в случай че стане министър председател ще извади Англия от Европейския съюз на 31 октомври, без значение по какъв метод. Това ускорява терзанията от безреден Брекзит без съглашение за изискванията на разлъка с Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР