Борис Джонсън, големият победител на предсрочните избори във Обединеното кралство,

...
Борис Джонсън, големият победител на предсрочните избори във Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Брекзит по най-бързия начин: какво следва за Борис Джонсън тази седмица?

Борис Джонсън, огромният победител на предварителните избори във Обединеното кралство, през днешния ден се чака да впрегне екипа си в напъните за унищожаване на трудностите пред Брекзит, съобщи организация " Франс прес ".

Джонсън се чака да разгласи през днешния ден промени в държавното управление си, само че евентуално те няма да са на основни постове, защото неговият приоритет е да стартира допустимо най-бързо постъпките за излизане на страната от Европейски Съюз до 31 януари следващата година.

Джонсън ще приказва пред 109 депутати консерватори, които са новоизбрани в Камарата на общините на английския парламент. Консервативната партия завоюва на 12 декември 365 места в 650-местната камара.

Според държавен източник първият закон, по който ще гласоподават новите депутати, ще бъде съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Източникът напомня, че Джонсън е дал ясно да се разбере, че консерваторите би трябвало да отговорят на доверието на народа и да осъществят Брекзит.

Джонсън има желание да показа на депутатите преди Коледа и даже може би още тази седмица това съглашение, контрактувано след сложни договаряния с Брюксел в средата на октомври.

Очаква се по-значима смяна в държавното управление да бъде осъществена след реализирането на Брекзит на 31 януари 2020 година

Но преди да насочи вниманието си върху Брекзит, новата Камара на общините първо ще се събере на следващия ден, с цел да избере парламентарен ръководител. Очаква се безпроблемно на поста да бъде избран отново досегашният ръководител, лейбъристът Линдзи Хойл.

Той бе определен за първи път на поста месец преди предварителните избори. Хойл ще има задачата да води дебатите за Брекзит, които неведнъж са много оживени.

В четвъртък Джонсън ще разгласи своята законодателна стратегия, като това ще стане посредством обичайна тирада на кралицата Елизабет Втора. Последната такава тирада на кралицата датира отпреди два месеца, а и поради приближаването на Коледа се чака нормалната тържественост, съпътстваща речта на монарха, да бъде редуцирана.

Очаква се по време на тази тирада с изключение на целта на Джонсън, а точно осъществяване на Брекзит, да бъдат оповестени и ограничения за възстановяване на националната здравна система.

Джонсън даде обещание такива ограничения, с цел да се разграничи от обичайния " имидж за строги икономии ", с който хората свързваха консерваторите.

Националната здравна система, която е безвъзмездна и на която британците държат доста, в последните 10 години претърпя фрапантни бюджетни икономии. Сега съгласно източник от Даунинг стрийт държавното управление има желание да разгласи нарастване на бюджета й с 33,9 милиона лири.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР