Борис Джонсън, фаворитът за следващ премиер на Великобритания, заяви в

...
Борис Джонсън, фаворитът за следващ премиер на Великобритания, заяви в
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви как може да бъде преодоляна безизходицата около Брекзит

Борис Джонсън, любимецът за идващ министър председател на Англия, съобщи в авторска публикация от през вчерашния ден, че страната му може да напусне Европейски Съюз посредством договарянето на съглашение за свободна търговия, а то от своя страна да отстрани потребността от един от по-проблематичните детайли на предходното съглашение сред Лондон и съюза, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В седмичната си графа за в. "Дейли телеграф " Джонсън показва, че може да бъде направено по този начин, че да отпадне нуждата от по този начин наречения защитен механизъм за Северна Ирландия. Този механизъм беше залегнал в предходното съглашение сред Европейски Съюз и Англия, само че доста от депутатите в английския парламент го отхвърлиха.

"Има предостатъчен набор от благоприятни условия да се намерят нужните решения - и те могат и ще бъдат открити, в подтекста на съглашението за свободна търговия, което ще договорим с Европейски Съюз откакто сме напуснали на 31 октомври ", написа Джонсън в публикацията си. "Можем да излезем от Европейски Съюз на 31 октомври и, да, сигурно имаме технологията да го създадем. Това, от което в този момент се нуждаем, е воля и порив ", добави той.

По-рано през вчерашния ден ирландският министър на външните работи Саймън Ковини съобщи още веднъж, че Европейски Съюз няма да трансформира съглашението за раздялата с Англия, част от което е и защитният механизъм. Той сподели, че в случай че Англия скъса това съглашение, "и двете страни ще се окажат в неволя ".

Ковини обаче позволи вид новият министър председател на Обединеното кралство да получи някои промени в политическата декларация за бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел, посредством които да отпадне потребността от защитния механизъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР