Борбата срещу новия коронавирус представлява най-голямото предизвикателство за Германия след

...
Борбата срещу новия коронавирус представлява най-голямото предизвикателство за Германия след
Коментари Харесай

Меркел: Коронавирусът е най-голямото предизвикателство за Германия от Втората световна война

Борбата против новия ковид съставлява най-голямото предизвикателство за Германия след Втората международна война, съобщи в телевизионно послание към сънародниците си немският канцлер Ангела Меркел, представена от " Франс прес ".

" От Обединението на Германия, не, от Втората международна война насам пред нашата страна не е имало предизвикателство, което да зависи дотам от солидарността на всички ни ", сподели Меркел. " Твърдо имам вяра, че ще успеем в тази задача, в случай че всички жители я одобряват като своя ", добави тя.

Меркел прикани всички свои сънародници да оказват помощ в битката с ковид, като съблюдават най-новите наложени ограничавания, с цел да се понижат до най-малко обществените контакти и общуването и да се ограничи предаването на болестта, съобщи " Ройтерс ".

Целта е да се забави разпространяването на вируса, с цел да се завоюва време за създаването на ваксина, уточни тя.

В първото си от началото на пандемията телевизионно послание към съотечествениците се Меркел предизвести, че идващите седмици за жителите на Германия ще бъдат още по-тежки, в сравнение с до момента, поради изострянето на ситуацията с ковид. " Милиони хора не могат да вървят на работа, децата не вървят на учебно заведение или детска градина, затворени са театрите, кината и магазините... Това са ограничавания, каквито в никакъв случай до момента не е имало във Федералната република ", уточни тя.

" Уверявам ви, че за човек като мене, за който свободата на придвижване е извоювано с огромни старания право, такива ограничавания могат да бъдат оправдани единствено с последна нужда. Това не става елементарно в едно демократично общество и се приема единствено краткотрайно. В настоящия миг обаче то е належащо, с цел да се избави живот ", акцентира канцлерът, представена от ТАСС.

Телевизионните обръщения към нацията не са нормални за канцлера, като се изключат новогодишните благопожелания към немските жители и това е първото такова изказване от идването й на власт през 2005 година

Дори при рецесията в еврозоната и финансовата рецесия през 2008 година и 2009 година тя не излезе пред камерите да насочи послание, което акцентира значимостта на актуалната обстановка, отбелязва Агенция Франс Прес. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (690)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР