Борбата с манипулирането на резултати от спортни състезания е следващият

...
Борбата с манипулирането на резултати от спортни състезания е следващият
Коментари Харесай

ММС ще бори уговорките с платформа

Борбата с манипулирането на резултати от спортни надпревари е идващият приоритет в активността на Министерството на младежта и спорта. Ведомството провежда платформа „ Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари “, а задачата е да се обърне по-сериозно внимание на корупцията в границите на българското председателство на Европейски Съюз.

Събитието е в осъществяване на план по стратегия „ Еразъм + ”. Лектори на форума са представители Интерпол, Европол и Организация на обединените нации, както и организацията Спортрадар – международен водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие. От българска страна вземат участие представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Комисия по хазарта и БФС, а БОК бе показан от вицепрезидента Любо Ганев.

„ Това е един логически ход за противопоставяне на мач-фиксинга и други отрицателни феномени в спорта – съобщи министър Красен Кралев. – Важно е да има съответни ограничения, с които да се противопоставим на лъжата, с цел да не позволим спортът да бъде употребен като средство за осъществяване на облаги посредством измами. Много значима е възпитателната роля на треньорите и наблюдателната роля на федерациите. За страдание малко интернационалните спортни федерации като се изключи футбола водят поредна и целенасочена битка против това събитие. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР