Бони Холдинг, една от най-големите компании в българската хранителна индустрия

...
Бони Холдинг, една от най-големите компании в българската хранителна индустрия
Коментари Харесай

Една от най-големите български фирми в хранителната индустрия инвестира €30 млн. в нови мощности и обновяване на старите

" Бони Холдинг ", една от най-големите компании в българската хранителна промишленост и водач в производството на свинско месо, е сключила контракт за заем на стойност €30 млн. с Европейската капиталова банка (ЕИБ), оповестиха от институцията.

Компанията ще употребява средствата, с цел да модернизира рационализация на съществуващите уреди и за създаване на нови индустриални мощности в Левски, Ловеч, Пордим, Брестак и Търговище. Проектът ще усъвършенства значително енергийното ползване, като цели и поддържане на най-хубавите стандарти в Европейски Съюз и в България в региона на хуманното отношение към животните и запазване на околната среда по цялата капиталова месодобивна верига на компанията. От Европейска инвестиционна банка показва, че поддръжката ще сътвори нова претовареност и ще способства за запазване на съществуващи работни места.

Наред с това, планът ще понижи чистия импорт на свинско месо в България заради увеличено локално месопроизводство, което от своя страна ще понижи доста парниковите газове.

Създадена преди 29 години, през днешния ден " Бони Холдинг " АД е една от най-големите компании в българската хранителна промишленост и водач в производството на свинско месо. Компанията включва ферми за хибридно и стоково свиневъдство, както и един от най-модерните месопреработвателни комплекси в Европа.

През 2019 година компанията, благосъстоятелност на Георги Николов, бележи облага от 24,8 млн. лева, при 11,7 млн. лева година по-рано. Приходите от продажби доближават 233,7 млн. лева Сред най-големите ѝ клиенти са вериги като Billa и Lidl.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР