Болоня записа успех с 2:1 над Специя в домакинството си

...
Болоня записа успех с 2:1 над Специя в домакинството си
Коментари Харесай

Пълен обрат донесе първи успех за Болоня през 2022-а

Болоня записа триумф с 2:1 над Специя в семейството си от 26-ия кръг на Серия "А ". домакините на "Ренато Дал'Ара " трябваше да вършат поврат, откакто първи получиха гол в своята врата, дело на Рей Манай, само че ветеранът Марко Арнаутович изведе своя отбор до триумфа с две попадения в 40-ата и 84-ата минута. Това бе първи триумф за Болоня от началото на 2022 година.

Българският бранител Петко Христов още веднъж не попадна измежду титулярите на Специя и изгледа мача от аварийна пейка.

Мачът стартира чудесно за гостите, които взеха преднина много рано. Още в 11-ата минута Аркадиуш Река центрира отляво и постави топката на главата на Манай, който стреля във вратата за 0:1.

Болоня обаче съумя да възвърне равенството в 40-ата минута. Тогава домакините проведоха постепенна офанзива Муса Бароу пусна извеждащ пас за Арнаутович в наказателното поле и той с диагонален удар по земя вкара за 1:1.

В 84-ата минута домакините направиха и цялостен поврат. Никола Сансоне центрира за Марко Арнаутович, който надскочи директния си надзирател и с прелестен изстрел с глава порази вратата за 2:1.

Това бе доста скъпа победа за Болоня в борбата за оцеляване против прк съперник. С тези три точки възпитаниците на Синиша Михайлович към този момент имат 31 и излязоха на 13-ата позиция в таблицата. Специя пък остава на 15-ото място с 26 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР