Болоня. Инцидентът на магистралата край летището в Болоня, при който

...
Болоня. Инцидентът на магистралата край летището в Болоня, при който
Коментари Харесай

La Republica: Адът дойде в Болоня

Болоня. Инцидентът на автомагистралата край летището в Болоня, при който се сблъскаха автоцистерна и камион, е водеща тематика за италианския щемпел.„ Болоня, експлодира тир: Aд на автомагистралата “, е заглавието на водещия всекидневник La Republica , който прецизира, че починалите при случая са 12, а потърпевшите – над 70.
„ Апокалиптичен сюжет. И трагична равносметка: един умрял и малко по-малко от 100 ранени – 70 съгласно данни на префектурата (на Болония) – множеството от тях, даже и с тези леки пострадвания, са признати в болница, само че никой не е с риск за живота. Адът пристигна Болоня, в първия понеделник на август, към този момент нагорещен до алено от горещото време, на сектор от автомагистралата малко преди 14:00 часа следобяд, като разследване от конфликт сред автоцистерна и камион. После: детонация, пламъци, огнена колона и черен пушек. И мостът на околовръстния път, минаващ паралелно на страните на автомагистралата, който се срутва на половина. И още детонации – на десетки коли в две автокъщи, достигнати от пожара, развалени къщи и витрини на заведения за хранене и магазини, станали на части. Пътното придвижване е блокирано, хората, излезли на улицата, са уплашени, жилищата наоколо до мястото на случая са евакуирани. Един жилищен квартал – Борго Панигале, прочут в целия свят, тъй като там се намира седалището на „ Дукати “, е унищожен “, обобщава вредите вестникът. „ Сред ранените има и единайсет карабинери и двама пътни служители на реда, които са регулирали придвижването, незабавно след пътния случай, преди детонацията “.
„ Бях тук по работа, бях в ресторант „ Рандаджио “, когато по едно време чухме мощна детонация, помислих си, че е (терористичен) атентат – споделя Марко Розадини от Арецо, очевидец на случилото се.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР